Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 2

Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 2

Pierwsza domowa kiełbasa – przygotowania cz. 2

Mięso na kiełbasy doprawiliśmy i daliśmy mu 2 dni by przeszło smakiem. Szynki przeleżały w doprawionej solance 5 dni. Wszystko jest już przygotowane do wędzenia. Jelita wypełniliśmy farszem mięsnym, a szynkę i karkówkę wcisnęliśmy w siatkę wędzarniczą. Teraz wiszą w garażu i czekają na Wielkie Wędzenie. JAK PRZYGOTOWALIŚMY KIEŁBASY? Mięso: 3 kg łopatki 1,5 kg karkówki 0,5 kg słoniny 0,5 kg podgardla 0,5 kg boczku. Przyprawy: sól pieprz świeży czosnek słodka papryka w prosz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OstryKęs

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

OstryKęsOstryKęs

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, mięso, czosnek, biała kiełbasa, chilli, rozmaryn, karkówka, szynka, chorizo, boczek, mielone, słodkie, papryka, lekka, susz, jajko, cukier, wielkanoc, karkowka wielkanocna, mięso mielone, szynka gotowana, dania mięsne, jajka nadziewane, jajka z farszem, lekkie dania, drugie danie

Inne przepisy z OstryKęs

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.