Przepis na : deser
Sütlaç - turecki budyń z ryżem w wersji dla alergika. Można przygotować go z dodatkiem ulubionych suszonych owoców i przypraw, najlepiej smakuje z dodatkiem wanilii, kardamonu i cynamonu. Składniki: mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 0,5 litra ugotowany ryż 1 szklanka ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka daktyle kilka sztuk cukier brązowy, miód lub syrop z agawy 1 łyżka skrobia ziemniaczana, kukurydziana lub budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki cynamon, kardam... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...