Turecki budyń z ryżem i daktylami (bez glutenu, mleka i jajek)

Turecki budyń z ryżem i daktylami (bez glutenu, mleka i jajek)

Turecki budyń z ryżem i daktylami (bez glutenu, mleka i jajek)

Przepis na : deser

Sütlaç - turecki budyń z ryżem w wersji dla alergika. Można przygotować go z dodatkiem ulubionych suszonych owoców i przypraw, najlepiej smakuje z dodatkiem wanilii, kardamonu i cynamonu. Składniki: mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 0,5 litra ugotowany ryż 1 szklanka ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka daktyle  kilka sztuk cukier brązowy, miód lub syrop z agawy 1 łyżka skrobia ziemniaczana, kukurydziana lub budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki cynamon, kardam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu głodny alergik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.