Pierogi w rosole

Pierogi w rosole

Pierogi w rosole

   Pierogi w rosole to propozycja na jednodaniowy obiad.Przygotowujemy składniki na rosół, czyli:-ok. 3 l wody-seler, por, pietruszka-marchewka-kilka suszonych grzybów-kilka ząbków czosnku-opalona cebula-ziele angielskie, listek laurowy-sól, pieprz   Do pierogów potrzebujemy farsz, który zrobimy z gotowanego w rosole ok. 1/2 kg mięsa wieprzowego i 2 ćwiartek z kurczaka.Na ciasto:-3 szklanki mąki ( ok. 1/2 kg )-4 jajka-5 żółtek   W przygotowanej wodzie z warzywami ok. 1 godzinę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, rosół, pierogi, mięso, ciasto, cebula, jajko, marchewka, czosnek, mięso mielone, pietruszka, grzyby, por , warzywa, seler, zupa grzybowa, mielone, kurczak, obiad, susz, pierogi z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, gotowana marchewka, gotowany kurczak, mięso na obiad, kurczak z czosnkiem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.