Ciasto daktylowe z orzechami włoskimi

Ciasto daktylowe z orzechami włoskimi

Ciasto daktylowe z orzechami włoskimi

Ucierane ciasto daktylowe z orzechami włoskimi i syropem z agawy. Bardzo smaczne, o ciekawym cukierkowym smaku. Napisałam "cukierkowy smak" bo trudno jest przyrównać jego smak do czegoś innego. Jest po prostu daktylowy. ;) Daktyle pełnią tutaj również rolę naturalnego słodziku, dzięki temu w cieście jest mała ilość cukru. Można pokombinować z dodatkami i dodać swoje ulubione bakalie. Ciasto daktylowe z orzechami włoskimi PRZEPIS (źródło inspiracji: link) Temperatura pieczenia: 190oC Czas pieczenia:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy włoskie, orzechy, włoska, pieczenie, ciasto z orzechami, syrop, mąka, cukier, cynamon, ciekawe przepisy, kakao, ciasto ucierane , cukier puder, pasty, czekoladowa, pasta, jajko, polewa, susz, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z masa, ciasta z masa, polewa czekoladowa

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anula, 10 listopada 2012 12:51:33

Musi być pysze, bo wygląda wspaniale

Kinga, 10 listopada 2012 13:12:55

Tak jest bardzo smaczne, oryginalne w smaku. Polecam. :) Dziękuję za komentarz.

gin, 15 listopada 2012 19:24:16

Musi bardzo ciekawie smakować, tak troszkę inaczej :)

Kinga, 15 listopada 2012 22:02:27

Tak, zachęcam do wypróbowania! :)