Roladki z kapustą i grzybami

Roladki z kapustą i grzybami

Roladki z kapustą i grzybami

Wyjątkowy smak roladek wieprzowych w takiej wersji odkryłam niedawno, dzięki koleżankom z pracy :) Składniki:70 dag łopatki (można użyć karkówki),30 dag kapusty kiszonej,suszone podgrzybki,2 cebule, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy.Dodatkowo:kasza gryczana i buraczki.Mięso kroimy na plastry i rozbijamy, po czym solimy i pieprzymy. Na rozbitej łopatce układamy poszatkowaną kiszoną kapustę (surową, nie płuczemy jej), na to grzybki (w dowolnej ilości, grzybki wcześniej płuczemy, ale ich nie moczymy). Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 8 marca 2014 21:50:17

wyglądają bardzo smacznie:)

KUKUMIK, 9 marca 2014 00:36:10

Ciekawa propozycja.... może nawet na jutrzejszy, niedzielny obiad? Tak, to idealny pomysł:-):-):-) Napiszemy jak nam to danie wyszło!

Monika Matysiak, 10 marca 2014 08:54:36

Dziękuję za nominację, to już druga :) to zawsze Cię gdy ktoś Cię wyróżni :) postaram się w ciągu kilku dni odpowiedzieć na Twoje pytania, a tymczasem pozdrawiam !

Anna Andzia, 14 marca 2014 13:04:11

Dziękuje za nominację :) i przepraszam za głupie pytanie, ale jak odpowiedzieć na pytania? gdzie odpowiedzi wypisać i komu przesłać? pozdrawiam kulinariat.blogspot.com

Asia W, 14 marca 2014 13:14:40

Myślę, że wystarczy zrobić jak ja powyżej :)