Na włoskie babeczki smak dziś złapałam, więc makaron z jajkiem i serem wymieszałam. Szynką foremki wyłożyłam nadzieniem makaronowym je wypełniłam, sera na wierzch dodałam i kilkanaście minut poczekałam. Babeczki się upiekły idealnie i z pesto smakowały genialnie.Składniki 6 babeczek:125 g makaronu kokardka mała Czaniecki,1 duże jajko,6 plastrów szynki wieprzowej suszonej, (prosciutto crudo),15 g startego sera żółtego,8 oliwek zielonych całych lub łyżki w plasterkach,3 łyżki kukurydzy (może być z puszki ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.