Arachidowe brownies z orzechami włoskimi (wersja light)

Arachidowe brownies z orzechami włoskimi (wersja light)

Arachidowe brownies z orzechami włoskimi (wersja light)

Lżejsza wersja brownies. Masło z orzechów arachidowych i oliwa z oliwek zastępują w tych klasycznych ciastkach amerykańskich masło. Ciasto błyskawicznie się przygotowuje - piekłam je późnym wieczorem. Mocno kakaowe, nie za słodkie, z chrupiącymi orzechami włoskimi. Gwarantuję, że kawałek tego ciasta zaspokoi głód na "coś słodkiego". Może ktoś się skusi z okazji Walentynek ?Jest to kolejny dobry przepis z książki "Zdrowie na talerzu" (zobacz również: Ciasto owsiane z otrębami).  Arachidowe brownies z orzechami włoskimi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, orzechy włoskie, włoska, pieczenie, ciasto, mąka, kakao, masło orzechowe, walentynki, ciastka , czekolada, żurawina, słodkie, przepis na coś slodkiego, owsiane, jajko, cukier, ciasteczka, susz, ciasto z orzechami, wiśnia, słodkie ciasto, ciasto kakaowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciastka orzechowe, orzechowe ciastka

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 14 lutego 2014 10:48:28

zjadłabym takie ciacho:)

CookingByFaksiu., 14 lutego 2014 15:36:20

obłęd!a u mnie dziś nie-walentynkowa tarta jabłkowa!

Angie, 14 lutego 2014 20:15:04

Mmm, zjadłabym...

COOLinarna Strefa, 15 lutego 2014 21:36:56

I bez wyrzutów sumienia ;)

Beata Isia, 6 marca 2014 19:20:04

wow, wygląda przepysznie:)

Beata Isia, 6 marca 2014 19:20:19

wow to musi być pyszne:)