Boeuf Bourguignon wg. Julii Child
Boeuf Bourguignon wg. Julii Child
Przepis na : obiad
Wołowina w sosie z czerwonego wina.
I stało się!!! Zmierzyłam się z legendarną wołowiną Julii Child. I chyba się udało!!!
Sama chwalić się nie będę, ale wszystkim bardzo smakowało....
No dobra ja też uważam, że było bardzo smaczne :)
Mięciutkie mięsko - wręcz rozpływające się w ustach, aksamitny sos....
Mniam...
Składniki na 4 osoby:10 dkg słoniny;2 łyżki oleju;ok. 1 kg wołowiny (rozbratel/ łopatka/ karkówka);1 szkl. cebuli pokrojonej w plastry;1/2 szkl. marchewki;0,5 l. czerwonego wyt... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Miksturownik
Autor
Miksturownik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, mięso, pomidor, cebula, warzywa, marchewka, mielone, mąka, wołowina, susz, obiad, karkówka, czosnek, pietruszka, karkówka w cebuli, warzywa na patelnie, masło czosnek, czosnek w ziołach, sos do mielonego , suszone pomidory, karkówka na obiad, mięso mielone, mielone mięso z warzywami, mielone z warzywami, mięso na obiad
Inne przepisy z Miksturownik
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję