Katarzynki w polewie czekoladowej

Katarzynki w polewie czekoladowej

Katarzynki w polewie czekoladowej

Zawsze gdy zbliża się koniec listopada wyjmuję z szuflady moje katarzynkowe foremki i biorę się do roboty. Bardzo lubię takie sezonowe tradycje w mojej kuchni. Dlatego też na blog znajdziecie jeszcze dwa inne przepisy na katarzynki:  drożdżowe  i  na proszku do pieczenia . Te dzisiejsze są upieczone z dodatkiem sody oczyszczonej. Wszystkie tak samo pyszne, zapraszam ! Katarzynki w polewie czekoladowej Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 420 g mąki pszennej 40 g masła 170 g miodu 85 g cukru 2... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.