Chiny, czyli krewetki w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake
Chiny, czyli krewetki w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake
Dziś odrobina orientalizmu. Jestem wielkim fanem kuchni azjatyckiej, dlatego też od dawna nie mogłem doczekać się wyprawy kulinarnej w te rejony. Zapraszam do wypróbowania krewetek w tempurze kokosowej z makaronem smażonym z grzybami shitake mojego pomysłu.
Do wyprawy w rejony orientu potrzebowałem:
300 gram obranych krewetek królewskich,
150 gram mąki pszennej,
250 gramów chińskiego makaronu mie,
10 sztuk grzybów shitake,
około 4 cm korzenia imbiru,
3 ząbków czosnku,
1 czerwonej papryczki chili,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne
Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
wyprawy kulinarne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krewetki, grzyby, makarony, makaron, makaron smażony, mąka, ciasto, sos sojowy, sok, sosy, zupa grzybowa, imbir, przepisy z frytkownicy, kokosowe, makaron po chińsku, czosnek, cebula, susz, ciasto naleśnikowe, ciasto kokosowe, makaron z patelni, sos do makaronu, sos z grzybów , dania z makaronem, dania chińskie, kuchnia chińska, ciasto z bezami
Inne przepisy z Wyprawy kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję