Feta marynowana w pomidorach i ziołach

Feta marynowana w pomidorach i ziołach

Feta marynowana w pomidorach i ziołach

Dla mnie jest to idealna przekąska, gdy nadchodzą cieple dni, aczkolwiek w tym roku pogoda jest kapryśna i tych dni jest raczej mało. Ale mimo to musiałam zrobić, bo ta przekąska kusi mnie zawsze i kusiła od dawna. Jest prosta, nieskomplikowana, wystarczy dobra feta - niestety nie ta polska, bo się rozwarstwia a chodzi oto żeby łatwo ja pokroić w kostkę – do tego zioła, przyprawy, suszone pomidory i dobry olej lub oliwa z oliwek. I 24 h niecierpliwości, żeby moc się nią rozkoszować. Pewnie gdyby nie rodzina zjad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ewa Smaczniutkie.pl, 2 czerwca 2013 15:08:16

Uwielbiam fetę marynowaną i już od kilku lat zawsze robię swoją. Dodając różne dodatki można uzyskać ciekawe połączenia smakowe :)

Izaa, 2 czerwca 2013 17:56:03

robię też czasem, pyszna, można dodac ulubione przyprawy no i wiele tańsza niż w sklepie

Magda, 2 czerwca 2013 19:26:32

cudowna :)

Justyna Bąk, 3 czerwca 2013 00:32:04

pyszne:)

Bernadeta, 3 czerwca 2013 20:21:02

tak bardzo je lubię i łączyć rożne smaki .

Bernadeta, 3 czerwca 2013 20:22:09

tak to ze można ja zrobić samemu lepiej i taniej to najlepsza rekomendacja.

Bernadeta, 3 czerwca 2013 20:22:29

dziekuje!

Bernadeta, 3 czerwca 2013 20:22:53

tak zgadzam sie jest pyszna.