Kung Pao Chicken

Kung Pao Chicken

Kung Pao Chicken

Kurczak Kung Pao to bardzo popularna na całym świecie potrawa kuchni syczuańskiej. Zanim przygotowałam ją po raz pierwszy przejrzałam wiele przepisów w Internecie w nadziei że uda mi się natrafić na oryginalną recepturę. Okazało się jednak, że każdy kucharz ma swoją własną wersję tej potrawy. Przepis jest modyfikowany na wiele różnych sposobów, począwszy od podstawowych składników marynaty, a skończywszy na dodatkach. Ja chciałam utrzymać swoja wersję najbliżej oryginału, jednak pokusiłam się o dodatek warzyw.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

anekbuanekbu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, sos sojowy, orzechy, fasolka, warzywa, imbir, marchewka, czosnek, marynaty, pierś kurczaka, lekka, mięso, susz, pierś z kurczaka, pierś, piersi, jajko, ryż, cukier, kurczak w marynacie, gotowany kurczak, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, sos do jajek, potrawy z kurczaka, sos do ryżu, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, ryż z warzywami

Inne przepisy z Mania Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.