Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise

Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise

Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise

Do domowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki.Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie na aromacie, dzięki wcześniejszym marynatom i zalewie, w której był gotowany. Schab gotowany Składniki:P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.