Dżem truskawkowy z żurawiną i migdałami

Dżem truskawkowy z żurawiną i migdałami

Dżem truskawkowy z żurawiną i migdałami

                            Ten dżem to mój eksperyment. Muszę przyznać, że bardzo udany i smaczny eksperyment. Na próbę zrobiłam tylko 3 słoiczki. Jak dorwę jeszcze truskawki to na pewno zrobie więcej. Na zimę będą jak znalazł.1 kg truskawek3/4 szk suszonej żurawiny1/2 szk płatków migdałowych1/2 szk cukru żelującego1/2 szk cukru białegoRozwiń i czytaj przepis : czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.