Biała Pavlova – torcik bezowy

Biała Pavlova – torcik bezowy

Biała Pavlova – torcik bezowy

Przepis na : deser

Od dawna chciałam zrobić ten torcik, beza jednak wydawała mi się bardzo trudną do zrobienia ze względu na jej delikatność. Ale… nic bardziej mylnego! Beza okazała się bardzo prosta do zrobienia, a torciki tego typu, szczególnie klasyczna Pavlova, są bardzo eleganckie i dekoracyjne. Polecam spróbować! Składniki: 5 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka octu (zwykłego lub winnego) 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli 500 ml śmietanki 30% 500g serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru aromat wanil... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu PastelFood

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Autor

PastelFoodPastelFood

Pasjonatka domowego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, mascarpone, krem mascarpone, mąka, cukier, bez pieczenia, tort bezowy, cukier puder, maliny, torty, tort, proste i szybkie przepisy, krem, susz, deser, desery, ciasto, ciasto z bezami, ciasto z kremem mascarpone, deser z mascarpone, ciasto z kremem, ciasta z kremami, deser z owocami, proste ciasto, prosty deser, ciasto z białek , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z malinami, deser z malinami

Inne przepisy z PastelFood

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.