biszkopt - 17572 przepisów (strona:610/1172)

SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 3-4.03 ) 29

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
Kokosowe ciasta, ciasteczka i desery – 15 PRZEPISÓW 83

dodatkiem do porannej kawy lub herbaty. Kokosowe ciasta – jakie można zrobić? Kokosowe ciasto ananasowe to deser, który jest bardzo popularny. Jest to ciasto, które zazwyczaj składa się z biszkoptu, kremu kokosowego i kawałków ananasa. Ananas nadaje mu słodki i lekko kwaśny smak, a mleko kokosowe sprawia, że krem jest aksamitny i pełen aromatu. To idealny deser na letnie przyjęcia(...)urodziny. Jeśli szukasz bardziej wyrafinowanego deseru z kokosem, to trudno przejść obok tortu kokosowego. Tort ten jest zazwyczaj robiony z biszkoptu, kremu kokosowego i startego kokosa. Jest to bardzo elegancki deser, który idealnie sprawdzi się na weselach, chrzcinach, urodzinach i innych specjalnych okazjach. Kokosowa tarta z truskawkami to kolejny deser, który zyskał dużą popularność na całym świecie. Ta pyszna tarta

Via Gusto
Sernik na zimno z galaretką na biszkopcie 41

Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia,  wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do piekarnika  rozgrzanego do 175 stopni. Pieczemy około 35 minut.  Biszkopt powinien się zarumienić,  a jego krawędzie odstawać od boków blaszki.  Gotowy wypiek studzimy chwilkę w piekarniku,  po czym wyciągamy na blat do zupełnego przestudzenia.  Z zimnego biszkopta(...)serek mascarpone ze śmietanką  i miksujemy krótko, do powstania jednolitego, gładkiego kremu. Jeżeli masa wydaje się Wam za mało słodka,  dodajemy łyżkę cukru pudru, miksujemy. Przygotowany, wyrównany biszkopt ponczujemy  syropem z mandarynek rozcieńczonym z wodą. Wykładamy masę serową i wyrównujemy.  Ciasto wkładamy do lodówki, a w międzyczasie  rozpuszczamy w wodzie galaretkę pomarańczową

Kronika Piekarnika
sernik na zimno, na szybko i na smacznie... 64

Składniki: twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, jogurt naturalny 330 gram, czekolada gorzka 100 gram, żelatyna deserowa 3 łyżki + 3/4 szklanki gorącej wody, biszkopty 150 gram opakowanie, galaretka truskawkowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Do pojemnika dodać twaróg z wiaderka waniliowy, jogurt, dodać połamane kawałki czekolady, wlać rozpuszczoną żelatynę i mikserem szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm z papierem(...)pieczenia, na dnie ułożyć gęsto biszkopty, wyłożyć sernik i łyżką wygładzić wierzch, schować do lodówki. Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i zostawić do wystudzenia. Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, wylać ją na wierzch sernika i schować do lodówki, najlepiej kroić na porcje nożem maczanym w ciepłej wodzie - czasem jest chęć na sernik, może być na zimno, ten jest szybko gotowy, można

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO BOUNTY PRZEŁOŻONE KREMEM Z NUTELLI + FILMIK 33

łyżki ciemnego kakao, 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Ucieramy delikatnie szpatułką i wsypujemy mąki. Blaszkę 25 na 35 cm, wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.Równo je rozsmarowujemy. Biszkopt piekę 35 minut, temperatura 180 *C, funkcja termoobieg lub góra/dół.  Gdyby zaczął się przypiekać można go piec 30 minut, lub zmniejszyć trochę temperaturę.  MASA - 3 szklanki(...)Masło zaczynam ucierać i stopniowo będę dodawać po łyżce zimnego kokosu.  KREM - 250 g mascarpone, przełożyłam do miski. do tego dodaję 5 łyżek nutelli.  Biszkopt bardzo ładnie się upiekł. Przecinamy go na dwie, równe połówki.  Pierwszy blat ciasta umieszczamy w blaszce. Na ciasto wykładam masę z nutelli.  Przykrywam drugim blatem ciasta. Całą masę

Kulinarne Fantazje Marioli
Oszukane tiramisu Majorką pachnące 39

Deser z serka mascarpone utartego z żółtkami jajek z dodatkiem ubitej piany z białek jajek i rozłożony na biszkoptach nasączonych likierem ziołowym. OSZUKANE TIRAMISU SKŁADNIKI około 300 gramów biszkoptów Savoiardi; 500 gramów sera mascarpone; 150 gramów drobnego cukru; laska wanilii lub pasta waniliowa; 6 wiejskich jajek; majorkański likier ziołowy Hierbas; kakao; sól; przepis na oszukane... Artykuł Oszukane tiramisu Majorką pachnące

Kuchnia Tomka
Śmietankowy ciasteczkowiec 43

Ciasto bez pieczenia, które smakuje jak lody ciasteczkowe Co nam trzeba? 500 g herbatników maślanych 300g biszkoptów 300 ml śmietany 36% opakowanie mascarpone 2 czubate łyżki cukru pudru tabliczka czekolady deserowej łyżka masła, ewentualnie kakao do posypania Robimy! Najpierw policzcie ile trzeba Wam będzie herbatników by ułożyć na powierzchni blaszki i odłóżcie 250ml śmietanki ubijamy z cukrem na bitą śmietanę(...)godzinę do lodówki, by stężała nam trochę. Po tym czasie mieszamy z pokruszonymi herbatnikami (używamy te co pozostały po liczeniu) W formie do ciasta (kwadratowa około 25/27) układamy biszkopty obok siebie. Wykładamy naszą masę i przykrywamy wyliczoną porcją herbatników 50ml śmietanki podgrzewamy mocno i dodajemy tabliczkę czekolady. mieszamy aż powstanie nam polewa, dodajemy łyżkę masła Studzimy ją, ale jeszcze płynną

Latosiowydom
Szybki i prosty deser 32

Pyszny deser na szybko, czyli idealny smakołyk gdy najdzie Cię nagła ochota na coś słodkiego. Składniki 250 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru biszkopty okrągłe truskawki (lub inne dowolne owoce) Przygotowanie Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na gęsta pianę, dodajemy mascarpone. Na dno pucharka/słoiczka układamy połamane biszkopty, na to pokrojone truskawki, krem

Wasze Przepisy
Przysmak mnicha – ciasto bez pieczenia 785

Jego oryginalność sięga starożytnych Chin, gdzie po raz pierwszy był wytwarzany jako specjalny przysmak dla bogów i cesarzy. To niezwykle smaczne ciasto, to to połączenie słodkiego karmelu i chrupkości biszkoptów. Ciasto to nie wymaga pieczenia, co czyni go idealnym deserem dla zapracowanych rodzin, a także jest świetną propozycją na każdą imprezę ze znajomymi. Ciasto rozpustny mnich z pewnością będzie strzałem(...)Koniecznie spróbujcie tych słodkich propozycji. Przysmak Mnicha składniki Zwykłe jasne herbatniki możecie spróbować zastąpić ciasteczkami owsianymi, albo herbatnikami kakaowymi. Myślę, że ciasto będzie równie dobrze smakowało przygotowane na bazie biszkoptów, jednak wtedy trzeba mieć na uwadze to, że ciasto może stracić trochę na chrupkości. Przysmak Mnicha przepis W rondelku na niewielkim gazie podgrzewamy mleko wraz z cukrem. Cukier powinien

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oszukane tiramisu Majorką pachnące 43

Deser z serka mascarpone utartego z żółtkami jajek z dodatkiem ubitej piany z białek jajek i rozłożony na biszkoptach nasączonych likierem ziołowym. OSZUKANE TIRAMISU SKŁADNIKI około 300 gramów biszkoptów Savoiardi; 500 gramów sera mascarpone; 150 gramów drobnego cukru; laska wanilii lub pasta waniliowa; 6 wiejskich jajek; majorkański likier ziołowy Hierbas; kakao; sól; przepis na oszukane... Artykuł Oszukane tiramisu Majorką pachnące

Kuchnia Tomka
Ciasto z makiem i bitą śmietaną 41

poradzą sobie z nim nawet osoby z mniejszym doświadczeniem w domowych wypiekach. Jest pyszne, a jednocześnie prezentuje się bardzo efektownie, także będzie cieszyć nie tylko podniebienie ale i oczy. Biszkopt: 2 jajka, 8 żółtek, 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka i żółtka ubijamy z cukrem na najwyższych obrotach miksera przez  ok 10 minut(...)sztywną pianę. Następnie powolutku wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia. Złożenie ciasta:  Jasny placek biszkoptowy, połowa kremu śmietankowego, ciasto makowe, reszta kremu i na wierzch druga połowa biszkoptu. Można ją posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego Modyfikacje: do masy śmietankowej można dodać ulubione owoce np brzoskwinie, borówki czy truskawki przed wyłożeniem kremu ciasto można posmarować dżemem

Cynamonowe szczęście
Ciasto pijak pijane ciasto 31

Ciasto składające się z chrupiącego spodu, masy budyniowej, nasączonych w wódce biszkoptów oraz polewy czekoladowej. CIASTO PIJAK SKŁADNIKI 7 jajek; 150 gramów cukru + 4 łyżki; 200 gramów maku; 200 gramów wiórek kokosowych; proszek do pieczenia; 2 budynie śmietankowe po 60 gramów każdy; 750 ml mleka; 300 gramów masła; 2 paczki podłużnych biszkoptów; 200 ml... Artykuł Ciasto pijak pijane ciasto pochodzi

Kuchnia Tomka
Ciasto Popapraniec 176

warto je zrobić. Jest to deser łączący w sobie różne smaki, a dodatek dżemu z owoców leśnych sprawia, że ciasto Popapraniec nie jest zbyt słodkie. Ciasto Popapraniec to biszkopt w trzech smakach: kokosowym, kakaowym i makowym przełożony kremem budyniowym. Wierzch ciasta stanowi galaretka o takim samym smaku, jak dżem użyty do posmarowania biszkoptu. W moim przypadku jest to dżem

Danka Pichci
Rolada makowa ze śmietankowo-wiśniowym kremem 54

wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy w temperaturze 160 stopni do suchego patyczka przez około 20-25 minut. Upieczony biszkopt przekładamy na czystą ściereczkę, zdejmujemy papier i zwijamy roladę. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Krem śmietankowy: Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy dżem wiśniowy i cukier puder do smaku(...)dosłownie tak do połączenia składników. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy, letnią, ale płynna dodajemy do śmietanki i chwilkę ubijamy. 3. Przekładanie: Krem śmietankowy rozsmarowujemy równomiernie na wystudzonym biszkopcie. Następnie zwijamy w roladę i wstawiamy do lodówki do stężenia kremu.  4. Podanie: Po tym czasie oprószamy cukrem pudrem, kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Roladę można pokroić

Izabelawkuchni
Świąteczne ciasto orzechowo - miodowe z czekoladą 34

keksówki, w której później składałam torcik. Piernik po upieczeniu oczywiście twardnieje,  by był miękki - godzinkę przed przed złożeniem ciasta,  można owinąć go delikatnie nasączonym wodą ręcznikiem papierowym Biszkopt orzechowy: Składniki: proporcje na formę 21 cm / 21 cm ważne  - wszystkie w temperaturze pokojowej 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich(...)przelewamy do przygotowanej formy, tej samej, w której piekliśmy pierniczka ( u mnie sylikon, więc nie wymaga papieru do pieczenia). Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt powinien być równy, delikatnie zarumieniony. Studzimy, po czym przekrajamy go wzdłuż na pół, tak jak placek piernikowy.  Jedną część biszkopta odkładamy, by wykorzystać go w innym celu,  drugą przekrajamy

Kronika Piekarnika