Arancini

Arancini

Arancini

Przepis na : obiad

Czas czytania: 3 min Arancini , po włosku „pomarańczki” jest to klasyczna potrawa rodem z Sycylii. Podawana jako danie główne lub przystawka. Włosi jedzą często arancini na obiad lub szybki lunch. Składniki są ogólnodostępne, można więc przygotować je w każdej chwili. Arancini robi się z risotta z dodatkiem szafranu, ich środek zawsze jest czymś wypełniony. Może to być mozzarella , szynka lub farsz z wątróbek drobiowych. Bazę, czyli risotto najlepiej zrobić z ryżu kleistego, to ułatwi formowanie kule... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, tarta, bułki, rosół, risotto, obiad, ciasto, biszkopt, chleb, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, pączki, drożdżowe, bezglutenowe, truskawki, mielone, bułki bezglutenowe, przystawki, szynka, surówka, szybki obiad, ciasto z truskawkami, szybkie ciasto, szynka gotowana, ciasto z orzechami

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.