Czas czytania: < 1 min Pyszny, aromatyczny i błyskawiczny dżem – sos z rabarbaru, który wykorzystuję do lodów, drożdżówek czy innych słodkości. Jest dość rzadki w swojej konsystencji, bo jest zrobiony z myślą, aby wykorzystywać go głównie jako sos do deserów. Świetnie smakują z nim lody, serniki i naleśniki. Polecam ten smak, jest niecodzienny, ale zapewniam, że pyszny! Print Dżem - sos z rabarbaru .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Dżem, a może r... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.