Mus jabłkowy z brzoskwiniami

Mus jabłkowy z brzoskwiniami

Mus jabłkowy z brzoskwiniami

Kolejny przepis autorstwa Pawła Małeckiego, mistrza Polski w cukiernictwie. Rewelacyjny mus z jabłek z nutą brzoskwini. Taki mus jest idealny do ciast. Warto mieć pod ręką taką bazę. Można zrobić szarlotkę (taką nietypową, bo przełamaną brzoskwinią). Albo po prostu szybki biszkopt, przesmarować tym musem, na górę drugi biszkopt i ciasto gotowe. To tak na wypadek niespodziewanych gości. Zresztą ogranicza Was tylko wyobraźnia. Podzielcie się z nami w komentarzach do czego Wy byście taki mus wykorzystali.  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Matka TeresaMatka Teresa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, imbir, przetwory, chleb, biszkopt, ciasto, szarlotka, ciasto z brzoskwiniami, szybkie ciasto, ciasta z jabłkami, szarlotka z jabłkami, jabłka pieczone, biszkopt idealny, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Marder&Marder Manufacture

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.