Ostatnio często korzystam z tego przepisu. Robi się go trochę inaczej niż zwykły biszkopt. Wychodzi za to bardzo ciemny, kakaowy i delikatny. Naprawdę znakomity i godny polecenia. SKŁADNIKI: 5 jaj 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia i sody POLEWA: 3/4 szklanki cukru 0,5 szklanki wody 3/4 szklanki oleju 3 łyżki kakao WYKONANIE: Zaczynamy od zrobienia polewy: wszystkie składniki przekładamy do garnka i rozpuszczamy. Odstawiamy do wystudzenia. Ubijamy białk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.