Super ciasto, idealne na święta, bez czekania aż blaty zmiękną jak to w przypadku miodowników, lekkie, chociaż z warstwami, ale nie zapychające i nie jest to sernik a fajny warstwowiec. Zapraszam po przepis i życzę Wam udanych wypieków :) Moja szklanka do odmierzania składników ma pojemność 200 ml Ciasto możemy nasączyć, kawą, herbatą lub alkoholem o ile nie będą go jadły dzieci. Składniki na blaszkę wielkości 18 x 18 cm Biszkopt: 4 jajka osobno białka i żółtka 1/2 szkl cukru 2 łyżki miodu 4 łyżeczki cappuc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...