Chyba nie ma bardziej klasycznego ciasta które większość z nas lubi od dzieciństwa. Lekkość śmietany połączona z galaretką (czasem z owocami) i delikatnym biszkoptem. Znika szybko a nie pozostawia wrażenia przejedzenia ciastem. Składniki: Biszkopt: 2 łyżki maku 2 jajka 50g cukru 40g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej starta skórka z połowy cytryny Do nasączenia: 1\3 szklanki wody, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżeczka cukru Warstwa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 1,5 łyżki że... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...