Biszkopt bez proszku do pieczenia

Biszkopt bez proszku do pieczenia

Biszkopt bez proszku do pieczenia

składniki* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* aromat waniliowy 3-4 kropleSposób wykonaniaDo miski wybić jajko, wsypać cukier i ubijać przy pomocy miksera, aż powstanie puszysta masa.Do masy wlać kilka kropli aromatu waniliowego, wsypać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.Ciasto wylać do tortownicy (20 cm) z wyłożonym dnem papierem deo pieczenia.Piec w temp. 180 stopni przez 10-15 min , aż ciasto będzie miało złotobrązową barwę.Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce i dopiero oderwać papier do piecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.