składniki * 1 kg mąki * 2/3 szklanki miodu * 1 margaryna Kasia ekstra maślany smak lub masło * 2 łyżki przyprawy do piernika * 1 i 1/3 szklanki cukru pudru * 3 jajka * 1 łyżeczka sody oczyszczonej * 1 łyżeczka amoniaku spożywczego * 1 łyżka kakao Sposób wykonania W garnku rozpuścić margarynę, dodać miód, cukier, przyprawę do piernika i zagotować. Odstawić do wystudzenia. Do sporej miski przesiać mąkę z sodą, amoniakiem i kakao, dodać wystudzoną mieszankę miodową, wbić jajka i zagnieść na jedn... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...