Pyszne ciasto z masą jajeczno-kakaową z rodzynkami i płatkami migdałowymi namoczonymi w alkoholu na biszkopcie.Nie polecam robić w upalne dni,gdyż masa może się zwarzyć. Składniki: biszkopt z kakao z 3 jajek Masa: 6 jajek - w temperaturze pokojowej 2 margaryny 1 szklanka cukru 2-3 łyżki kakao 2 łyżki żelatyny pół szklanki mleka oraz do masy: 100 ml spirytusu 1 szklanka rodzynek 1 szklanka migdałów w płatkach Dzień wcześniej rodzynki i migdały wrzucamy do słoika, zalewamy spirytusem ,zakręcamy i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...