Czas czytania: 2 min Domowy ekstrakt z pomarańczy, a ściślej mówiąc ze skórek pomarańczy to coś, co trzeba przygotować już dziś, aby wzbogacić świąteczne wypieki naturalnym aromatem pomarańczy. Myślę, że warto poświęcić kilkanaście minut na przygotowanie domowego i w 100% naturalnego ekstraktu, a tym samym mieć pewność, że to, co dodajemy do ciast, jest naturalne i zdrowe. Przepisy tego typu nazywam recyklingowe, bo wykorzystują to, co zazwyczaj ląduje w koszu. Tak naprawdę najistotniejszą sprawą jest dokładne wyszorow... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.