Rogale Marcińskie edycja II

Rogale Marcińskie edycja II

Rogale Marcińskie edycja II

Przepis na : deser

Jak co roku dzień 11. listopada się zbliża, więc, aby tradycji stało się za dość zapraszam Was na Rogale Marcińskie.  Kto kocha mak biały? Ja, Ja, Ja...bo mak biały to główny składnik Rogali Marcińskich. Jest taki delikatny w smaku, wyróżnia się wysoką jakością, właściwościami oraz walorami smakowymi i wyjątkowym aromatem. A jeśli jesteście ciekawi legendy o rogalach kliknijcie tu ;)  Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka drożdży suchych 12 g 1 szklanka ciepłego mleka 1 jajko 3 łyżki cukru szcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.