Muszę przyznać, że jak na to, że ciasto sprawia wrażenie złożonego, było całkiem szybkie do przygotowania. Względnie szybkie:) Wyszło nie za słodkie, orzechowe, smaczne. Najbardziej smakowało mi takie mocno schłodzone. Kiedy postało troszkę dłużej w temperaturze pokojowej robiło się zbyt „miękkie”. Ciasto bardzo ładnie wygląda. Na pewno może stać się ozdobą świątecznego czy imprezowego stołu. Biszkopt orzechowy: 6 białek 150 g cukru 2 łyżki oleju 100 g mielonych orzechów laskowych 50 g mąki psz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...