Łatwy chleb mieszany

Łatwy chleb mieszany

Łatwy chleb mieszany

Przepis na : śniadanie

Czas czytania: 2 min Miał to być chleb półrazowy, ale w wyniku mojej pomyłki, wyszedł pszenno-żytni. Ta pomyłka wyszła naprawdę bardzo smaczna. Chleb jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. W oryginalnym przepisie jest mąka pszenna i pszenna razowa, ja dałam zamiast tej drugiej mąkę żytnią typu 720. Chleb wyszedł miękki z miękką błyszczącą skórką i białym delikatnym środkiem. Oryginalny przepis pochodzi z książki „The bread book” Sary Lewis. Możecie wypróbować jedną i drugą wersję, obie są wspaniał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, ciasto drożdżowe, biszkopt, bułki, drożdżowe, pączki, truskawki, syrop, śniadania, chleb na drożdżach , kolacja, chleb razowy, ciasto z truskawkami, ciasto słonecznikowe, szybkie ciasto

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.