Chleb żytnio – pszenny

Chleb żytnio – pszenny

Chleb żytnio – pszenny

Czas czytania: 2 min Nałogowo chleb piekę już od czterech lat i upiekłam ich już bardzo wiele – pszenne, żytnie, orkiszowe i różnego rodzaju mieszanki. W maszynie do pieczenia i w piekarniku. Polecam zdecydowanie wypiekanie chleba w piekarniku, jest zdecydowanie lepszy do tego zadania.       Zaczyn ; 360 mąki żytniej typ 720 300 g wody 40 g zakwasu żytniego Ciasto właściwe na chleb; 400 g wody 230 g mąki żytniej 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka suszonych drożdży ok. 3 g 1 łyżka soli Wiec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, ciasto drożdżowe, biszkopt, pączki, bułki, drożdżowe, truskawki, mak, chleb na zakwasie, ciasto z truskawkami, chleb na drożdżach , ciasto z makiem, szybkie ciasto

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.