Przepis na : śniadanie
Czas czytania: 2 min Gofry z jabłkiem Średniowiecze było okresem, kiedy to narodził się pierwszy prymitywny przepis na gofry. Gofry miały zupełnie inny skład i formę, były płaskie i cienkie jak dzisiejsze opłatki, a ich składniki ograniczały się do minimum. W XII wieku zmieniła się forma wypiekanych wafli , gofry zaczęły przypominać spłaszczony plaster miodu , skład ciasta nadal pozostawał dość ubogi. Można śmiało powiedzieć, że XVII wiek to rozkwit przepisu, bo do ciasta zaczęto dodawać jajka , miód i mleko w... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.