Czas czytania: 2 min Zupa z czerwonej soczewicy z dodatkiem pomidorów , imbiru na wywarze warzywnym, podana z dużą ilością kiełków lucerny. Jest to bardzo oryginalna, aromatyczna zupa na porządny pożywny lunch . Soczewica, zalecana jest przez dietetyków , ponieważ zawiera lekkostrawne białko , wapń, żelazo , witaminy B i PP oraz beta-karoten. Soczewica obniża cholesterol , działa pozytywnie również na układ krążenia i serce. Idealna w diecie wegetariańskiej . Zupa jest bardzo gęsta i bardzo sycąca, jeśli n... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.