Przepis na : deser
Czas czytania: 4 min Bezy wegańskie Nobla temu, kto wpadł na pomysł wykorzystania wody, która zostaje po ugotowaniu ciecierzycy! Bezy wegańskie przygotowujemy z aquafaby , a aquafaba to właśnie ta cudowna woda z puszki po ciecierzycy . To właśnie ona jest najważniejszym składnikiem dzisiejszego przepisu. Do tej pory płyn wylewany był do zlewu, a od niedawna wzbogacił kuchnię wegańską. Dzięki niej weganie mogą przygotować na jego bazie majonezy , kremy , musy i cudowną bezę . Mam nadzieję, że z przepisu będą kor... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.