Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach

Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach

Pomarańczowo – czekoladowy torcik na białkach

Mocno kakaowe ciasto upieczone wyłącznie na białkach jest wilgotne i tak delikatne jak biszkopt. To jeden z najlepszych sposobów na wykorzystanie zalegających białek, które najczęściej mrożę. Ciasto przełożyłam kremem z pomarańczy, które ma intensywny smak, zapach i kolor :) Cały torcik polałam pięknie błyszczącą polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny. CIASTO BIAŁKOWE: 1 szklanka białek (z ok 6 jaj) szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pomarańcze, krem, polewa, mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , budyń, ciastka kremówki, biszkopt, jajko, ciasto z białek , ciasto kakaowe, ciasto z bezami, polewa czekoladowa, torty, tort, krem mascarpone, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto owocowe, krem czekoladowy, mleko w proszku, ciasto budyniowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, tort bezowy

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.