Gyoza – pierożki z nadzieniem wege

Gyoza – pierożki z nadzieniem wege

Gyoza – pierożki z nadzieniem wege

Przepis na : obiad

Czas czytania: 3 min Zapraszam na japońskie pierożki gyoza w wersji polskiej i to w wersji wegetariańskiej! Pierożki gyoza tak jak i nasze rodzime pierogi występują w wielu wersjach, różnią się nadzieniem i grubością. Przygotować można je na wiele sposobów, gotować, parować lub tak jak te dzisiejsze, smażyć na parze. Jest to bardzo prosta metoda, która dodatkowo wzbogaca smak pierożków. Do przygotowania dzisiejszej wersji gyoza-wege, zainspirował mnie klasyczny przepis z mieloną wołowiną i siekaną kapustą. Do moj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, sosy, pierogi, pierogi przepis, szpinak, mielone, bułki, obiad, ciasto drożdżowe, chleb, biszkopt, kotlety, kotlet, placuszki, pączki, pasty, pasta, drożdżowe, truskawki, mięso, mięso mielone, szybki obiad, przekąski, kapustą, schabowe, wołowina, ciasto na pierogi, boże narodzenie, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.