Rogale marcińskie czyli zawijasy z ciasta drożdżowo-francuskiego nadziane białym makiem

Rogale marcińskie czyli zawijasy z ciasta drożdżowo-francuskiego nadziane białym makiem

Rogale marcińskie czyli zawijasy z ciasta drożdżowo-francuskiego nadziane białym makiem

Pyszne, słodkie, lekko orzechowe rogale z nadzieniem z białego maku. Naprawdę warte spróbowania! Z poniższych składników przygotujecie 3 blachy rogalików. Niestety przygotowanie poniższych słodkości jest czasochłonne, dlatego też polecam zacząć je robić dzień przed ich podaniem. Na samym początku najlepiej przygotować nadzienie, a dopiero później wyrobić ciasto. Składniki: ciasto drożdżowo-francuskie 1 kg mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 25 g świeżych drożdży 400 ml l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rogale, mak, francuskie, orzechy, lukier , biszkopt, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z makiem, pyszne ciasto, ciasto z bezami, ciasta tortowe, ciasto z orzechami, puszyste ciasto, rogaliki drożdżowe, masło orzechowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.