Bulgur

Bulgur

Bulgur

Czas czytania: 2 min Bulgur – kasza produkowana z twardej pszenicy durum, dostępna jest w trzech odmianach; drobno, średnio i gruboziarnistej, dziś wykorzystamy tę gruboziarnistą. Kasza ma bardzo oryginalny lekko orzechowy smak i w odróżnieniu od kaszy gryczanej nadaje się do przygotowania potraw słodkich i słonych. Wielką zaletą poza smakiem jest jej niski indeks glikemiczny (IG 46 ) co stawia ją na jednym z pierwszych miejsc w rankingu produktów nadających się dla diabetyków. Mało kalorii dużo błon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, sałatki, chleb, ciasto, biszkopt, ciasto drożdżowe, bułki, ciasta drozdzowe, pączki, drożdżowe, mielone, truskawki, kasza gryczana, obiad, kolacja, tuńczyk, sałatka z tuńczykiem, ciasto z truskawkami, szybki obiad, szybkie ciasto

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.