Chleb „Turecki” – Bułka

Chleb „Turecki” – Bułka

Chleb „Turecki” – Bułka

Czas czytania: 2 min Oczywiście, wersja szybka i przepyszna chleba Tureckiego. Można ciasto podzielić na kuleczki i upiec z nich bułki. Chleb jest niewiarygodnie miękki i delikatny, lekko słodki z rodzynkami. Świetnie pasuje do dżemów, ale z serem, awokado i pomidorami też jest rewelacyjny.       Składniki; 500 g mąki pszennej 330 ml mleka 2 łyżki masła 7 g suchych drożdży 2 łyżki masła (ok. 50 g ) 1 łyżeczka soli 1/3 szklanki melasy 4 łyżeczki kawy zbożowej ( typu Inka ) 100 g rodzynek Wykonan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, bułki, ciasto drożdżowe, tarta, drożdżowe, biszkopt, pączki, truskawki, chleb na drożdżach , awokado, szybkie ciasto, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.