Tort makowy mocno pomarańczowy

Tort makowy mocno pomarańczowy

Tort makowy mocno pomarańczowy

 Makowe ciasto mocno nasączone sokiem z pomarańczy przełożone sosem pomarańczowym (orange curd)  i kremem śmietankowym. To połączenie prostych smaków okazało się wyśmienite. Biszkopt 5 jajek 130 gramów cukru 1 op. cukru waniliowego 16g 120 gramów mąki pszennej tortowej (3/4 szklanki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 gramów maku 2 płaskie łyżki kaszy manny lub zmielonych orzechów Sos pomarańczowy (orange curd) 1 jajko L 1 żółtko 40 g. masła 1/4  szklanki cukru 1/3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.