ciasta

ciasta

CIASTO KRUCHE; ciasta kruche wyrabia się jak najszybciej, by nie nagrzewać je zbyt długo ciepłem rąk. Po wyrobieniu owijamy je folią  i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Do ciasta na babeczki można dodać 2 łyżki śmietany. CIASTO DROŻDŻOWE: Żeby ciasto drożdżowe wyrosło, to najlepiej żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. W kuchni powinno być mniej więcej 23stC. Nie wolno dodawać więcej drożdży niż przewiduje przepis, gdyż ciasto przez to nie wyrośnie szybciej, ale szybciej później bę...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto ucierane , ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, biszkopt, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, babeczki, ciasta z masa

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.