biszkopt - 17572 przepisów (strona:606/1172)

Ciasta bez pieczenia – Sylwester 28

Waszych ulubionych przepisów bez pieczenia na Słodkim Blogu. TIRAMISU BEZ JAJEK Jeden z Waszych ulubieńców na Słodkim Blogu! Szybkie ciasto, wspaniale się prezentujące o aromatycznym smaku kawy. Do nasączenia biszkoptów można dodać Amaretto, wtedy ciasto będzie jeszcze bardziej wystrzałowe! ŁATWE CIASTO BEZ PIECZENIA Z GALARETKĄ Warstwy maślanych herbatników przełożone pyszną masą budyniową, a do tego banany zatopione w galaretce. Pięknie(...)duża ilość kokosu i dobra czekolada, to przepis na udaną imprezę! SERNIK GOTOWANY Z BRZOSKWINIAMI Sernik jest dobry na każdą okazję! Szczególnie taki o jedwabistej konsystencji, zrobiony z użyciem biszkoptów i przełamany smakiem brzoskwiń. To tylko kilka wybranych propozycji na Sylwestrowe słodkości, zapraszam również do przejrzenia innych ciast bez pieczenia na Słodkim Blogu

Słodki Blog
Rolada kawowo-pistacjowa 21

Rolada kawowo-pistacjowa to wyjątkowe połączenie delikatnego biszkoptu z rozpływającym się w ustach kremem. Przygotowanie tego ciasta jest wbrew pozorom bardzo szybkie i proste. To moja propozycja na sylwestrowy deser :) ciasto: 4 jajka 1/4 szklanki cukru 0/5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 50 g masła 1/4 łyżeczki sody masa: 250 g mascarpone 100 g kremowego(...)minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i od razu przewracamy na drugą stronę ( najlepiej przewrócić je na kolejny arkusz papieru do pieczenia). Mascarpone miksujemy z masłem pistacjowym i cukrem. Rozsmarowujemy na biszkopcie. Zwijamy na roladę i przekładamy do lodówki co najmniej na godzinę. Przed podaniem posypujemy kakao i opcjonalnie cukrem pudrem. Smacznego :) Artykuł Rolada kawowo-pistacjowa pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ciasto makowe z jabłkami – prosty i szybki przepis 24

Gorącą polewę wylej na wystudzone ciasto i rozsmaruj po całej powierzchni. Ciasto makowe z jabłkami – prosty i szybki przepis   Zobacz inne przepisy na ciasta makowe: Ciasto Pelagia – makowy biszkopt z kremem i bitą śmietaną Błyskawiczny makowiec z gotowej masy makowej z puszki Ciasto Makowy Puchatek z bezą – wyjątkowe i efektowne Makowiec na biszkopcie Gwiazda drożdżowa z makiem   Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Cappuccino z makiem z 10 jaj - lepszego ciasta nie zjesz podczas świąt + film 23

Przepis na super pyszne makowe ciasto, na porządnym biszkopcie makowym z 10 jajek, porządną maślaną masą z domowym budyniem kawowym. Przepis na dużą blachę. Proponuję zacząć od przygotowania biszkopta dzień wcześniej oraz od ugotowania budyniu aby dobrze ostygł. Jeżeli zastanawiasz się jakie ciasto zrobić z suchym makiem to polecam jak najbardziej, btw zachowaj ten przepis ponieważ jest świetny jeżeli chodzi(...)biszkopt makowy jak i o domowy budyń o smaku kawy czy cappuccino. Ten przepis wiele lat temu już pojawił się na tym blogu znajdziesz go tutaj Czytaj więcej

Pychotkaaa
Pszczółka inaczej 27

Przepyszne ciasto, polecam serdecznie. Mam przepis od mojej przyjaciółki. Dziękuje. Wykonanie biszkoptu – Białka ubić z odrobiną soli. Jak już białka są sztywne dodać cukier i cukier waniliowy, wsypując powoli i cały czas ubijać. Podczas ubijania dodawać po żółtku, następnie wlać śmietanę. Teraz już kolej na mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do blaszki o wymiarach(...)się piecze przygotować masę orzechową. Przygotowanie masy – do garnka włożyć masło, wlać śmietanę, dodać rozdrobnione orzech. zagotować masę i wymieszać. Ostudzić. Masa może być lekko letnia. Na gorący biszkopt wylać masę i równo ją rozprowadzić. Ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10 minut w temperaturze 190 C Zostawić ciasto do wystudzenia. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Świąteczny keto sernik z musem korzennym 23

gram śmietanki kremówki 30% 2 łyżki kremu orzechowego - u mnie "Krem bezkarny - smak batona" z podketo.pl 1 łyżeczka cynamonu szczypta anyżu lub mielonych goździków 1 łyżka erytrytolu Dodatkowo: Biszkopty bezcukrowe na spód Wykonanie: Dzień przed pieczeniem serniczka,  w 200 gramach mocno podgrzanej śmietanki rozpuszczamy połamaną na kosteczki czekoladę.  Mieszamy do powstania gęstego, czekoladowego kremu,  i wkładamy(...)lodówki. Masa serowa: Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia,  i układamy na całej powierzchni warstwę ciasteczek, użyłam biszkoptów bezcukrowych. Do mniejszej miski wbijamy całe jaja, wsypujemy erytrytol  i miksujemy na wysokich obrotach do momentu spienienia się masy  i rozpuszczenia słodzika. W drugiej misce umieszczamy oba sery,  wlewamy ekstrakt waniliowy, dodajemy sól, pełną łyżkę proszku budyniowego

Kronika Piekarnika
Rolada z dziką różą 24

zawijania rolady na pusto i czekania kiedy wystygnie.  Jednak taki sposób zależy od kremu jakim będziemy ją przekładać, np. bita śmietana raczej nie sprawdzi się na ciepłym biszkopcie. Czyli wszystkie kremy, którym nie przeszkadza ciepła rolada, można w ten sposób nakładać. Rolada z dziką różą Przepis na biszkopt 6 jajek, 80g cukru pudru, 80g mąki orkiszowej jasnej, 1/2 łyżeczki

Leśny Zakątek
Czekoladowa pychotka 36

popołudniowej kawy lub herbaty. Przepis na to ciasto czekoladowe jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy, a smakiem z pewnością oczaruje niejedno podniebienie. CZEKOLADOWA PYCHOTKA PRZEPIS Składniki Biszkopt 120 g mąki pszennej tortowej 160 g cukru 30 g kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki(...)przełóż do blaszki (20×30 cm) wyścielonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 20 minut, do tzw. suchego patyczka. 4. Upieczony biszkopt pozostaw do przestygnięcia, a następnie podziel na dwa blaty. 5. Śmietankę kremówkę, mascarpone i cukier puder wymieszany z śmietan-fixem ubij na puszystą masę. 6. Na jeden blat biszkopta wyłóż

Alle Dobre!
CIASTO W-Z, CZYLI SŁYNNA WUZETKA, W WERSJI MINI 39

blaszkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170* i pieczemy od. 22 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Lub na programie do pieczenia biszkoptów (mój aktualny piekarnik nie ma niestety takiej funkcji...). Po upieczeniu blaszkę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Krem śmietanowy: - 650g kremówki 36% - 1/5 szkl.pudru - 1 i 1/3 łyżeczki żelatyny(...)czarna herbata i/lub sok z limonek Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dokładnie mieszamy. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Wlewamy lekko przestudzoną żelatynę - Uwaga! -  Szybko tężeje. Dokładnie mieszamy.  Biszkopt przekrawamy na 2 blaty.  Dolny (na blaszce) nasączamy herbatą lub sokiem (ja nasączam słabą herbatą). Wykładamy powidła, rozsmarowujemy je. Na to wykładamy prawie całą masę śmietanową (trochę zostawiłam

Smaczne Zdrowe
Kremowy Waniliowiec z herbatnikiem 32

lukrem i kruchą posypką. A wpisując w blogową wyszukiwarkę # słodki listopad znajdziecie przepisy z poprzednich edycji.😘 Smacznego !   *Blacha 25 cm x 36 cm (standardowa wielkość)   Składniki na biszkopt:   6 jaj   Szklanka cukru    Szklanka mąki pszennej    1 łyżeczka proszku do pieczenia    Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier- ubijamy(...)cukru pudru + kilka kropel soku z cytryny + ok. 2 łyżki przego towanej wody     WYKONANIE:    Blat biszkoptowy   + ½ kremu   Herbatniki + nasączamy ponczem   ½ kremu   Biszkopt +lukier + pokruszone herbatniki   Smacznego

Domowe ciasta
Rogale marcińskie – wg oryginalnego przepisu 146

150g miękkiego masła – do smarowania ciasta 1 jajko 2 łyżki mleka Nadzienie: 0,5 kg białego maku 100g cukru 120g miodu 50g masła 50g rodzynek 50g migdałów garść biszkoptów 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy 1 jajko 2-3 krople olejku migdałowego Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki słodkiej śmietanki pół szklanki orzechów arachidowych lub migdałów   MOJA(...)około 5 minut *** *** Dodajemy sparzone i odsączone z wody rodzynki, zmielone lub drobno posiekane migdały i skórkę pomarańczową *** *** Mieszamy i odkładamy do wystudzenia *** *** Na końcu dodajemy jajko, drobno pokruszone biszkopty oraz olejek migdałowy, mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki *** *** Następnego dnia ciasto i nadzienie wyjmujemy z lodówki i zostawiamy na około 20 minut w temperaturze pokojowej

Blog z Apetytem
Ciasto krówkowe z galaretką 28

przełamuje słodki smak ciasta. CIASTO KRÓWKOWE Z GALARETKĄ – PRZEPIS Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy krówkowej 1 opakowanie biszkoptów 24 herbatniki kakaowe 12 herbatników maślanych 200 ml mleka 2 galaretki cytrynowe 700 ml wody Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Blaszkę(...)całej powierzchni i przykrywamy herbatnikami kakaowymi. Na herbatniki kakaowe wykładamy masę krówkową, dokładnie rozsmarowujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników kakaowych. Na wierzch wykładamy pozostałą masę, a na niej układamy biszkopty. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki do stężenia. Artykuł Ciasto krówkowe z galaretką pochodzi

Alle Dobre!
Rolada przepis: doskonała rozkosz w twoim domu 15

harmonią smaków i aromatów. Rolada biszkoptowa z truskawkami: letnia świeżość na talerzu Letnie dni są idealnym czasem na delektowanie się świeżymi truskawkami, zwłaszcza gdy są one zamknięte w puszystym biszkopcie rolady. Ta wersja przepisu to prawdziwa uczta dla podniebienia. Soczyste truskawki i delikatny biszkopt tworzą połączenie, które przeniesie Cię prosto do ogrodu pełnego letnich owoców. Rolada śmietankowa: klasyczna delikatność

Ania i Marcin gotują
Naturalny tort “Red Velvet” 19

Naturalny tort “Red Velvet”, czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Barwnikiem biszkoptu jest tutaj sok wyciśnięty z buraka i malin, który naprawdę dobrze sobie radzi. Wypróbujcie go koniecznie! Naturalny tort "Red Velvet", czyli ... Artykuł Naturalny tort

Pogotujmy.pl
Zdrowy deserek 29

Składniki: -100 g skyru naturalnego -2 łyżki masła orzechowego  -łyżeczka miodu -borówki -1/4 brzoskwini -syrop truskawkowy  ( u mnie domowy ) -pół kostki gorzkiej czekolady  - 2 okrągłe biszkopty Skyr, masło i miód zmiksować. Na spód  pucharka pokruszyć  biszkopty, położyć zmiksowaną masę, brzeg wyłożyć borówkami, na środku ułożyć pokrojoną w kostkę brzoskwinię, polać odrobiną syropu, posypać startą

Kulinarne przemyslenia