biszkopt - 17572 przepisów (strona:607/1172)

Bita śmietana z mascarpone do ciasta – pomysły na obłędnie pyszny deser 38

dwoma składnikami, by krem zachował swoją konsystencję. Jeśli lubisz klasyczne smaki, tort z bitą śmietaną i mascarpone będzie dla Ciebie strzałem w dziesiątkę. Bazę stanowi spód z ciastek lub biszkoptu, a na nim położona jest warstwa kremu z mascarpone i bitą śmietaną. Opcjonalnie możesz dodać ulubione owoce lub polewę czekoladową, by nadać deserowi jeszcze bardziej wyrazisty smak. Krem z bitej(...)Schładzaj, aż krem stężeje, a potem podawaj w miseczkach lub na biszkoptowych spodach. Jeśli szukasz szybkiego i prostego deseru, ciasto z bitą śmietaną i mascarpone będzie idealnym wyborem. Przygotuj biszkopt lub kruche ciasto, a następnie nałóż na nie warstwę kremu z mascarpone i bitą śmietaną. Całość możesz ozdobić startą czekoladą lub ulubionymi owocami. Jak zmodyfikować krem, aby był bardziej sztywny

Ugotowane pozamiatane
Mini serniczki z serka homogenizowanego 22

piknik. Bardzo polecam.   Potrzebujemy: 50 dag serka homogenizowanego ( użyłam truskawkowego ) 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 10 dag masła lub margaryny małe biszkopty ( takie malutkie okrągłe ) płatki migdałowe 3-4 łyżki Wykonanie pysznych małych serniczków:   1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy(...)proszku i serek, chwilę dokładnie ucieramy. 2. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej dajemy po kilka biszkopcików, a następnie masę serową. Górę serniczków również posypujemy biszkoptami i płatkami migdałowymi. 3. Serniczki pieczemy w temperaturze 170 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 40-45 minut. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego

Izabelawkuchni
Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniami 26

śmietanki kremówki i serka mascarpone, wzbogaconą o brzoskwinie i kawałki czekolady. Całość smakuje naprawdę świetnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis!  PRZEPIS NA CIASTO CZEKOLADOWA FANTAZJA Z BRZOSKWINIAMI BISZKOPT KAKAOWY 5 jajek rozmiar L (temperatura pokojowa) 160 g cukru 120 g mąki pszennej 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki(...)Czekoladę kroimy w kosteczkę. Oba składniki dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Biszkopta dzielimy na dwa blaty. Na jeden z nich wykładamy masę z brzoskwiniami i czekoladą, przykrywamy drugim biszkoptem. Na wierzch wykładamy odłożoną wcześniej masę. Ciasto dekorujemy posypką czekoladową. Artykuł Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniami pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
BISZKOPT Z MASĄ MALINOWĄ + FILMIK 24

Dzisiaj przepis na ciasto z masą malinową i bitą śmietana. Letnie, smaczne ciasto, polecam przepis.            BISZKOPT:  6 jajek  3/4 szklanki cukru (szklanka ma pojemność 250 ml ) 1/2 szklanka oleju  1 łyżka mąki ziemniaczanej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej tortowej            MASA(...)PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników na biszkopt pieczemy ciasto. Przecinamy je na dwie połówki.  Do miski wsypuję 3 galaretki malinowe wlewam 750 wrzątku. Mieszam i odkładam do ostygnięcia, jak będą zimne dodajemy maliny. Galaretki chłodzimy aż będą tężeć. Następnie w misie robota ubijamy śmietanę z mascarpone i wlewamy tężejące galaretki z malinami.  Masę wylewamy na pierwszy blat ciasta

Kulinarne Fantazje Marioli
Biszkoptowa pianka z makiem 28

musi jej się podobać, dopiero potem ewentualnie go spróbuje, chyba że to jest tort wtedy z reguły prosi o dokładkę. Ciekawa jestem jak to jest z Waszymi pociechami.  Biszkopt: 2 jajka, 8 żółtek, 8 łyżek cukru 8 łyżek mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka i żółtka ubijamy z cukrem na najwyższych obrotach miksera przez  ok 10 minut(...)równe części i do każdej wlewamy powolutku tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia. Złożenie ciasta:  Na jeden z placków makowych wykładamy jedną z galaretek ze śmietaną, przykrywamy biszkoptem, na który wykładamy drugą galaretkę ze śmietaną i przykrywamy pozostałym ciastem makowym. Po wierzchu polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem Modyfikacje: do masy śmietankowej można dodać ulubione owoce np brzoskwinie

Cynamonowe szczęście
Deser a la monte 23

trzeba nic więcej Zgodzicie się? Jak zrobić deser a la monte z serkiem ricotta? Składniki: 250 g serka ricotta 1 tabliczka białej czekolady (100 g) 1 pełna łyżka nutelli biszkopty wrocławskie Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do miski przekładamy ser ricotta, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy. Pół masy przekładamy do innej miseczki, dodajemy nutellę, mieszamy do połączenia(...)szklaneczek / małych pucharków wykładamy biszkopty, potem ciemną masę, a na koniec jasną. Wierzch posypujemy drobno pokruszonym lub startym na tarce biszkopcikiem. Deser przechowujemy w lodówce. Smacznego The post Deser a la monte first appeared on Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko

Słodkie okruszki
Biszkopt genueński 32

Dołącz do mnie i odkryj sekret biszkoptu genueńskiego , lekkiego jak chmurka i pełnego delikatnego smaku. Spróbuj swoich sił w pieczeniu klasycznego włoskiego ciasta, które jest bazą dla wielu pysznych deserów. - biszkopt wysoki na ponad 7 cm - można go kroić na 3, a nawet 4 blaty - bez ubijania osobno białek na sztywno

AniaGotuje.pl
Makaron udon domowy 37

Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów. Sprawdza się w wielu daniach, a jego wyjątkowa grubość i struktura sprawia, że wszystko z nim smakuje

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto jogurtowiec zebra z malinami bez pieczenia (pyszne, łatwe i efektowne) +FILM 40

słodzonego ok 500g -3,5 kopiastej łyżki żelatyny  -125ml wrzątku -16g cukru waniliowego -2 łyżki kakao DODATKOWO -500g malin -2 galaretki malinowe -2 paczki podłużnych biszkoptów ok 300g -750ml wrzątku -trochę mleka Biszkopty maczamy w mleku i wykładamy nimi dno blaszki (nie moczmy długo tylko zanurzamy-żeby nie namiękły za bardzo) Żelatynę zalewamy gorącą wodą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Orzechowy biszkopt keto z jabłkiem 25

Lekki biszkopt, w 100 % orzechowy i to potrójnie, bo wykorzystałam trzy rodzaje orzechów. W nim jabłuszko oprószone cynamonem. Ciasto na poranek, zbieranie myśli,  zarysowywanie planów kolejnych dni, wyraźnie już ukróconych.  Mniej i mniej już niewątpliwie czasu, by czerpać z lata. Nie odczuwam dyskomfortu, gdy wieczór tak troszkę nachalny, szybszy. Co więcej - dziś kupię dynię.  Może tylko(...)powinno zapewnić.  Aromatyczny, troszkę również jesienny smak jagód.  Polecam świetne konfitury i inne smarowidła z Podketo.pl. W roli tradycyjnych, domowych konfitur odnajdują się rewelacyjnie, podobnie jak mój biszkopt, w roli wspomnianego rogala się tu oto demonstruje. Polecam serdecznie

Kronika Piekarnika
Przepis na CIASTO CZEKOLADOWE z wiśniami i % (przepis wegański) 56

dostałyśmy od mamy wiśnie w spirytusie i trzeba było je wykorzystać 😜 ale oczywiście Wy możecie ten procentowy akcent pominąć 😁 TUTAJ możecie zobaczyć krótki film z przygotowania Składniki (18cm): Biszkopt -100g mąki orkiszowej tortowej -50g ksylitolu -10g gorzkiego kakao -90g wody gazowanej -30g oleju rzepakowego -1/2 łyżeczki sody + spora łyżka octu Krem -śmietanka powstała(...)tłustego mleka kokosowego -tabliczka czekolady My Raw Joy -wiśnie w alkoholu Dekoracja -ok. 100g śmietanki kokosowej + 1-2 łyżki mąki kokosowej + 2-3 łyżki ksylitolu -ulubione owoce i orzechy BISZKOPT 1. Mąkę, ksylitol, kakao wymieszać razem. 2. Sodę zalać octem. 3. Do suchych składników, wodę gazowaną, olej oraz sodę z octem. Połączyć trzepaczką aby nie było grudek. 4. Ciasto przelać

Candy Pandas
Czekoladowy mannowiec z galaretką 29

pieczenia, które sprawdz się na każdą okazję. Składniki 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru 1 litr mleka 200 g masła lub margaryny 4 łyżki gorzkiego kakao okrągłe biszkopty 2 galaretki np. malinowe Forma: 26 cm Przygotowanie Do garnka wlać mleko, wsypać cukier i dać masło. Gotować do roztopienia się masła. Dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wsypywać stopniowo kasze, stale(...)mieszając. Mieszać, aż masa się zagotuje i wyraźnie stężeje. Gorąca masę wyłożyć na biszkopty, na wierzchu można ułożyć kilka dla dekoracji. Ostudzić. W 3 szklankach wrzątku rozpuścić 2 galaretki. Kiedy ostygną wylać na ciasto i wstawić do lodówki. Ciasto jest gotowe kiedy stężeje galaretka, jednak najlepiej smakuje następnego dnia. Autor przepisu: Beata Artykuł Czekoladowy mannowiec z galaretką pochodzi z serwisu

Wasze Przepisy
Malinowa pianka + film 25

zakończenie letniego posiłku. Jej przygotowanie jest nie tylko proste, ale także pozwala na eksperymentowanie z różnymi owocami.   Film:   Składniki na tortownicę 26 cm: 14 małych okrągłych biszkoptów pianka 300 g mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki czerwone 500 ml gorącej wody mus 500 g malin 2 galaretki malinowe 500 ml gorącej wody Przepis: Czerwone galaretki rozpuszczamy(...)dokładnie łączymy. Masę wstawiamy do lodówki na kilka minut do lodówki, należy uważać żeby masa za bardzo nie stężała. W formie wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok drugiego. Gęstniejącą piankę przekładamy na spód z ciastek i wygładzamy jej powierzchnię. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki aby pianka dobrze stężała. Malinowe galaretki rozpuszczamy

Smakowite Dania
Sernik z kiwi, pianką i cytrynową galaretką – bez pieczenia 81

ptasie mleczko i galaretką. Fantastyczna całość, która zachwyciła! To sernik bez pieczenia, który z całą pewnością na stałe zagości! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha 24×30 ) * podłużne biszkopty „kocie języczki” – 250 g * mleko zagęszczone niesłodzone – 200 g * kiwi – 1 kg * galaretka agrestowa – 3 op * woda – 1500 ml * galaretka cytrynowa – 1 op * serek danio(...)drobno kroimy. Dodajemy cukier i 1/3 szklanki wody, gotujemy aż woda całkowicie wyparuje a z kiwi zrobi się „dżem”. Miksujemy na puree, studzimy. CAŁOŚĆ: Na blachę wykładamy biszkopty jeden obok drugiego mocząc je delikatnie w mleku ( np. skondensowanym ). Przykrywamy tężejącą galaretką z kiwi, odstawiamy do tężenia, MASA SEROWA: Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy na 10 minut, podgrzewamy. Do misy

Ostra na Słodko