biszkopt - 18068 przepisów (strona:616/1205)

Gofry drożdżowe 86

Większości z nas gofry kojarzą się z latem. W każdym zakątku kraju znajdziemy wakacyjne budki z goframi. To jedno z najczęściej kupowanych dań deserowych na wakacjach

SprawdzonaKuchnia.pl
Szybka i delikatna rolada biszkoptowa z jabłkami (bez prażenia, pieczona razem z jabłkami)+FILM 109

wyciągnięciu z piekarnika gorące ciasto oprószamy lekko cukrem pudrem (żeby się nie przykleiło do papieru jak je odwrócimy) Przykrywamy papierem, przykładamy jakąś deseczkę, tacę itp i odwracamy tak by biszkopt był na dole a jabłka u góry. Ściągamy z jabłek papier i pomagając sobie drugim papierem, który jest pod biszkoptem zwijamy gorącą roladę. Nie sprawia to żadnych problemów. Odsyłam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybki deser z borówkami i galaretkę 86

serka waniliowego 4 łyżki ksylitolu 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody ok. 200 g borówek świeżych lub mrożonych 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub jagodowym kilka biszkoptów (opcjonalnie) Wykonanie: Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia na około 10 minut. Po tym czasie podgrzać i wymieszać do jej rozpuszczenia (można to również zrobić w mikrofali), przestudzić. Galaretkę ugotować(...)opakowaniu, ale w mniejszej ilości wody. Twaróg zblendować z ksylitolem i serkiem waniliowym na gładką masę. Wlać przestudzoną żelatynę i wymieszać lub krótko zblendować. Na dno pucharka ułożyć biszkopty, na to wyłożyć krem, a następnie borówki. Na to wylać przestudzoną, lekko tężejącą galaretkę*. *Mrożone borówki można wrzucić do lekko tężejącej galaretki i następnie od razu wylać ją na wierzch

Healthy food explorer
Dżem z czarnej porzeczki 85

Początek lipca to pełnia lata i bogactwo świeżych owoców i warzyw prosto z ogrodu. Jest to również czas przygotowania przetworów na zimę. Jednym z dżemów, których

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini serniczki z serka Capri (fit, bez mielenia sera, bez miksera) 86

serniczki) 250g serka Capri (*) 1 jajko 50 ml mleka 50g cukru/ksylitolu (lub innego słodzidła) 1 łyżka budyniu waniliowego/mąki ziemniaczanej odrobina ekstraktu waniliowego (opcjonalnie)  Dodatkowo: 3-4 biszkopty (**) płatki migdałowe do posypania (***) Mini serniczki z serka Capri - przygotowanie: Serek z mlekiem należy rozetrzeć za pomocą widelca. (To nic jak pozostaną małe grudki.) Następnie należy dodać cukier/ksylitol, jajko, budyń(...)ąkę ziemniaczaną oraz opcjonalnie odrobinę aromatu waniliowego. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do kokilek z dnem wyłożonym biszkoptami. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Serniczki piec w średnio rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.    Mini serniczki z serka Capri - dodatkowe informacje: (*) Serniczki wyjdą nawet z chudego twarogu, ale warto wtedy dodać

Di gotuje
CHMURKA CZEREŚNIOWA Z GALARETKĄ 79

łyżki żelatyny 1 opakowanie galaretki o smaku limonkowym 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym 1 opakowanie galaretki o smaku jagodowo - jeżynowej 3 x 200 ml gorącej wody Dodatkowo: opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: Dzień przed zrobieniem deseru najlepiej rozpuścić galaretki. Przygotować trzy miski i 3 kubki. Do każdego kubka nalać po 200 ml wrzącej wody, a następnie wsypać po jednej galaretce(...)żelatynę i ubijamy nadal na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy pokrojona w kostkę galaretkę i delikatnie mieszamy łyżką.   Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 27 cm  wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć całą masę serową z czereśniami, wyrównać wierzch i i wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Po schłodzeniu wyłożyć piankę z galaretkami, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki

Ciastka - domowe słodkości
Tort czekoladowy 100

Raczej mało słodki tort, z masą czekoladową, oraz lśniącą, elastyczną polewą. Biszkopt: 10 jajek 11 łyżek cukru 3 łyżki kakao 7 łyżek mąki pszennej 1 kopista łyżeczka proszku 1 łyżka octu 1 łyżka oleju                Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodać żółtka, a następnie ocet i olej(...)Wsypać kakao i jeszcze krótko zmiksować (tylko do równomiernego rozprowadzenia kakao). Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec 40 minut. Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Krem: 200 g serka mascarpone 300 g masła 200g czekolady gorzkiej 1 łyżka żelatyny 1/4szklanki wody pól szklanki mleka                Czekoladę połamać

Praktyczna pl
Truskawkowa kopuła 102

potem czekać aż poszczególne warstwy stężeją ale warto czasem się pobawić bo cieszy oko. Oczywiście można użyc tortowicy i przygotować w formie tradycyjnego sernika na zimno. Dno wyłożyć biszkoptami, na biszkopty dać masę serową, potem mus i na koniec truskawki z galaretką. Jednak także trzeba czekać aż poszczególne warstwy stężeją, zresztą jak przy każdym seniku w którym chcemy uzyskać warstwy

Monia miesza i gotuje
Syrop z kwiatów lipy 84

Lipiec zaczynamy od syropu z kwiatów lipy. To kolejny zdrowy syrop, który możemy przygotować, sięgając po dary natury. Kwiat lipy ma właściwości uodparniające nasz organizm na

SprawdzonaKuchnia.pl
KINDER COUNTRY 104

żelatyny 2 szklanki płatków kukurydzianych z miodem i orzeszkami (u mnie szklanka ma 200 ml) Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym ok. 700 ml gorącej wody 1 opakowanie biszkoptów okrągłych ok. 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki cytrynowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Warstwa czekoladowa -  czekoladę gorzką rozpuszczamy(...)uzyskania jednolitej puszystej masy. Na koniec wsypać płatki kukurydziane z miodem i orzeszkami i delikatnie łyżką wymieszać.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 x 24 cm  wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć cały mus czekoladowy, wyrównać wierzch. Następnie śmietankową i wyrównujemy wierzch. Wstawić do lodówki na ok 1 godzinę do stężenia masy. Na koniec delikatnie wylewamy tężejącą galaretkę cytrynową

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto Mus Truskawkowy 116

font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { so-language: zxx } Składniki na biszkopt: 5 jaj (L) 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Dodajemy żółtka i miksujemy. Następnie wsypujemy mąk(...)przypaliły. Studzimy i blendujemy na gładko. Budynie rozrabiamy na 1/3 szklanki wody. Zblendowane truskawki ponownie doprowadzamy do wrzenia i zalewamy rozrobionym budyniem. Gotujemy ,aż zgęstnieją. *masa przełożona na biszkopt ma być gęsta, jeszcze lekko ciepła * p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 } p.western { font-family: "Calibri", serif; font

Domowe ciasta
Ciasto szpinakowo-truskawkowe 279

jakie smaczne! Wilgotne, aromatyczne i delikatne – po prostu palce lizać. Jeśli lubisz niebanalne ciasta do kawy, to ciasto szpinakowo-truskawkowe sprawdzi się doskonale. PRZEPIS NA CIASTO SZPINAKOWO-TRUSKAWKOWE Składniki Biszkopt: mrożony szpinak rozdrobniony – 450 g jajka – 4 sztuki olej – 300 ml mąka – 2,5 szklanki cukier – 1 szklanka proszek do pieczenia – 3 łyżeczki(...)dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodać mascarpone. Pod koniec ubijania dodać żelatynę wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie. 7. Gotową śmietankę rozprowadzić po zastygniętym musie truskawkowym. 8. Z odciętej góry biszkoptu wyskubać zieloną część ciasta i obsypać nią wierzch. 9. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. Artykuł Ciasto szpinakowo-truskawkowe pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
TORT Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 98

problemu możecie go udekorować wydrukiem na masie cukrowej, opłatkiem, dripem lub inną słodką dekoracją. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. 1 dzień: Pieczemy biszkopt i przygotowujemy żelkę malinową. 2 dzień: Robimy krem oreo, mus truskawkowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Dekorujemy tort kremem maślanym i dekorujemy wydrukiem na masie cukrowej, opłatkiem waflowym

Słodki Pomysł
Biszkoptowe ze śmietaną i jagodą kamczacką 100

Składniki na biszkopt (foremka 25 cm x 25 cm) 4 jajka szklanka cukru (dałam ciut mniej) szklanka mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 łyżki wody, płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Do 4 żółtek dodać cukier i ubić na puszystą masę, podczas ubijania dodawać po łyżce wody Białka ubić z odrobiną soli Mąkę zmieszać z proszkiem, dodawać po łyżce(...)temp. 180*C dodatkowo potrzebne: galaretka, ewentualnie 2 różnokolorowe 20 dag owoców jagody tortowa śmietana- 30 % plus zagęstnik i łyżka cukru pudru kilka łyżek powideł śliwkowych Upieczony i wystudzony biszkopt smarujemy cienko powidłami,na to dajemy ubitą śmietanę, owoce, a na wierzch tężejącą galaretkę. Galaretkę rozpuściłam nie w 500 ml gorącej wody, a w 350 ml. A o tej porze

Proste Potrawy
Ogórki małosolne 101

Ogórki małosolne to wiosenny dodatek do każdego dania. Idealne do klasycznego obiadu i nieodzowny składnik grillowego menu. Rewelacyjny składnik kanapek lub domowych burgerów. Ogórki małosolne to

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania