biszkopt - 18139 przepisów (strona:611/1210)

Biszkopt który zawsze wychodzi 62

Idealny biszkopt do ciast i tortów. Puszysty i miękki, nie kruszy się przy krojeniu. Składniki 7 jajek 3/4 szklanki cukru czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier po trochu i ubijamy, aż będzie błyszczące. Potem żółtka i na koniec mąka z proszkiem przesianą. Delikatnie łączymy szpatułką. Pieczemy(...)stopniach. Autor przepisu: Aneta The post Biszkopt który zawsze wychodzi first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto Tęczowy Mech – przepyszny, wiosenny deser 82

Ciasto Tęczowy Mech niezwykle efektowny deser, który łączy puszyste szpinakowe ciasto, lekką serową masę i barwne galaretki niczym kawałki tęczy. Dzięki dodatkowi świeżego szpinaku biszkopt ma piękny, naturalnie zielony kolor, ale spokojnie – nie czuć go w smaku! To ciasto świetnie sprawdzi się na rodzinne uroczystości, imprezy dla dzieci i wszelkie okazje, gdy chcesz zaskoczyć swoich gości. Jest lekkie, delikatne(...)wiaderka wymieszaj z jogurtem i cukrem pudrem. Następnie, cały czas mieszając, cienką stróżką wlej zimną, ale jeszcze płynną żelatynę. Do masy dodaj również pokrojone galaretki i wymieszaj. Biszkopt nasącz sokiem z cytryny i wyłóż na nią masę serową. Wyrównaj wierzch i całość odłóż do lodówki przynajmniej na pół godziny. Malinowa galaretka W 500 ml gorącej wody rozpuść galaretki i odstaw

e-PrzepisyKulinarne
Rolada jajeczna z szynką i serem – pyszna przekąska na każdą okazję 99

pieczenia wylej masę jajeczną i równo rozsmaruj po całej powierzchni. Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do 180 C i piecz przez 18 minut w trybie góra-dół. Po upieczeniu biszkopt odstaw do wystudzenia. Ostudzony biszkopt oderwij od papieru do pieczenia. Rozsmaruj na jego powierzchni serek kanapkowy. Następnie na całej powierzchni ułóż liście sałaty, cienkie plasterki szynki i sera żółtego. Rozpoczynając

e-PrzepisyKulinarne
Kulinarne hity 2024 roku – przepisy na ciasta, desery i sałatki 142

pomysłem do przygotowania niemal na każdą okazję! ZOBACZ PRZEPIS Makowiec z kremem cytrynowym Ciasto, które bardzo często gościło na Waszych świątecznych stołach, czyli makowiec z kremem cytrynowym. To makowy biszkopt przekładany budyniowym kremem o smaku cytrynowym. Jest przepyszny! ZOBACZ PRZEPIS Ciasto z kuleczkami Maltesers (Malti Keks) Piękne ciasto, które każdego przyciąga swoim wyglądem. To kakaowy biszkopt przekładany kremem z dodatkiem

Via Gusto
Tort czekoladowy z jeżynami i karmelowym ganache – słodka uczta dla zmysłów 106

Jeśli marzysz o deserze, który zachwyci wyglądem i smakiem, tort czekoladowy z jeżynami i karmelowym ganache jest idealnym wyborem. To połączenie wilgotnego, kakaowego biszkoptu, galaretki, świeżych owoców i aksamitnego kremu z karmelową nutą sprawi, że nawet najbardziej wymagający smakosze będą zachwyceni. Tort czekoladowy z jeżynami – słodka harmonia smaków, która rozpływa się w ustach Przygotowanie tego deseru wymaga odrobiny czasu(...)efekty są tego warte. Podstawą tortu jest czekoladowy biszkopt – puszysty i wilgotny, a jednocześnie wystarczająco stabilny, by posmarować go warstwą kremu i jeżynową galaretką. Sekretem sukcesu jest dokładne ubijanie jajek z cukrem, co nadaje ciastu puszystości. Warto również przesiać suche składniki, by uniknąć grudek i uzyskać jednolitą strukturę. Karmelowy ganache – aksamitny dodatek, który podbija serca Środek tortu wypełnia karmelowy ganache

codojedzenia
Sernik kaprys 85

niecodziennej odsłonie. Nie jest to taki tradycyjny sernik na kruchym cieście, tylko sernik z serii odwracanych, które ostatnio bardzo polubiłam. Taki sernik jest lżejszy bo jest na biszkopcie, łatwo się go robi I nie trzeba zagniatać ciasta. Dziś mój sernik wzbogaciłam o masę śmietanowa o smaku truskawkowym. Dzięki niej sernik pięknie wygląda I pysznie smakuje. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)dodać budyń w proszku I wymieszać. Następnie dolac olej I mleko i znów wymieszać. Masę serową przelać do prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia I odstawić na parę minut. Biszkopt z białek: 4 białka (pozostałe z masy serowej) Szczyptą soli 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy  Ok. 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej  0,5 łyżeczki proszku

Waniliowe Improwizacje
pyszne kulki z ciasteczkowym kremem /domowe czekoladki bajaderki, trufle LOTUS +FILM 68

których po świętach wszyscy mamy chyba troszkę dosyć :)  Zapraszam też na film SKŁADNIKI *z tych proporcji wyszło mi ok 40 czekoladek  -150g kakaowych herbatnikó‌w -ok 70g biszkoptów -100g czekolady z orzechami laskowymi -ok 150g kremu ciasteczkowego np Lotus -ok 50g masła -150g serka homogenizowanego waniliowego DODATKOWO -czekolada do polania  Z czekolady wycinamy orzechy laskowe(...)siekamy je drobno,  czekoladę dajemy do miski, dodajemy masło, krem ciasteczkowy i wszystko podgrzewamy np w mikrofali i mieszamy do połączenia. Biszkopty i herbatniki rozdrabniamy na okruchy, dodajemy orzechy, serek-mieszamy, dodajemy masę z masła, kremu i czekolady i wszystko mieszamy i zagniatamy na jednolitą masę.  Z masy formujemy kulki. Wstawiamy do lodówki na ok 30 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem 62

Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w chrupiącej skórce to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, która przenosi nas w magię Bożego Narodzenia. Zewnętrzna warstwa ciastek jest lekko

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowe torty jak z cukierni! Porady i przepisy. 66

wykonania wpis tutaj (klik)   Tort Sonic / Pikachu Przepis tutaj (KLIK) Wykonanie w domu wymarzonego tortu dla dziecka, wcale nie jest takie trudne jakby się wydawało. Wystarczy tylko upiec biszkopt przygotować krem i zaopatrzyć się w masę cukrową (można zamówić na allegro). Robiąc tort dla dzieci zazwyczaj przekładam go klasycznym kremem śmietankowym z malinami, bo wiele dzieci nie lubi udziwnień(...)pomysłowy torcik przypominający koszyczek z truskawkami.Efekt wow murowany. Wcale nie trudny do zrobienia, a przy tym bardzo efektowny i smaczny.   Tort beczka z żelką mango, malinami i szpinakowym biszkoptem Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczny i niezwykle efektowny tort na szczególne okazję. Nie należy on do najszybszych i najprostszych w wykonaniu, ale myślę, że robiąc wszystko dokładnie jak w przepisie

Blog z Apetytem
ciasto łącki przekładaniec 141

składniki na biszkopt kakaowy: 50 g mąki 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 22 g kakao 75 g cukru 1 i 1/2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka. Do puszystej masy jajecznej wsypujemy w dwóch turach przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia(...)masła 2 kopiate łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki wody wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i podgrzewamy cały czas mieszając na gładką jednolitą masę. złożenie ciasta: Biszkopt nasączamy ponczem, rozsmarowujemy na nim cienką warstwę kremu. Układamy ciasto orzechowe i również rozsmarowujemy cienką warstwę kremu. Układamy nasączone śliwki, na których rozsmarowujemy pozostały krem. Na kremie opcjonalnie układamy maczane

Domowy Smak Jedzenia
Cynamonowo - orzechowy biszkopt z miodem i jabłkiem 76

niskowęglowej,  skłonnych do małych odstępstw i "grzeszków", w tym wyjątkowym okresie. Proszę, nadrabiam niedopatrzenie - dziś więc słodko, przytulnie,  lekko i całkiem bezgrzesznie, choć z niewielką ilością miodu. Biszkopt bez dodatku mąki i cukru, puszysty, delikatny,  pachnący jabłkami w cynamonie i orzechami. Wykorzystałam już wielokrotnie polecaną mieszankę do ciast z podketo.pl,  mielone orzechy, słodkie jabłko, korzenne przyprawy(...)ostatnio odkryty i doceniony miód wierzbowy. Biszkopt jest prosty w wykonaniu, wymaga jedynie odpowiedniego, dość długiego zaangażowania w operowanie mikserem. Swą lekkość zawdzięcza bowiem właściwemu napowietrzeniu masy. Piecze się dość szybko, po 30 minutach pachnie miodem,  jabłkiem i kusi, by nie czekać, aż bezpiecznie przestygnie. Nie czekajcie, z kleksem śmietanki, na ciepło - idealny duet. Składniki: proporcje na tortownicę

Kronika Piekarnika
Rolada czekoladowa z kremem spekulatius 78

kremem spekulatius, czekoladą i ulubionym dżemem idealnie pasuje na świąteczny stół. To wspaniałe połączenie smaków, a korzenna nuta wprowadza w bożonarodzeniowy nastrój. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na kakaowy biszkopt: 5 jajek 5 łyżek zimnej wody 100 g (1/2 szklanki) cukru 100 g (3/4 szklanki) mąki tortowej 40 g (2,5 łyżki) kakao Przygotowanie: Białka ubijam razem z zimną wodą(...)Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaję olej i mieszam. Następnie do czekolady dodaję nutellę i całość mieszam, aż składniki się połączą i uzyskam konsystencję kremu. Biszkopt zawinięty w ściereczkę rozwijam i smaruję go na całej powierzchni kremem spekulatius. Następnie na całej powierzchni rozprowadzam też krem czekoladowy. Dżem wykładam na jednym z dłuższych boków rolady

Słodki sentyment
Warstwowe Ciasto Z Kajmakiem I Kolorowymi Piankami 81

odmierzania składników ma pojemność 200 ml Ciasto możemy nasączyć, kawą, herbatą lub alkoholem o ile nie będą go jadły dzieci. Składniki na blaszkę wielkości 18 x 18 cm Biszkopt: 4 jajka osobno białka i żółtka 1/2 szkl cukru 2 łyżki miodu 4 łyżeczki cappuccino np. karmelowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao 1/2 szkl mąki 1 łyżka budyniu(...)łyżki cukru 2 łyżki masła Warstwa Z Galaretkami: 1 galaretka agrestowa 1 galaretka porzeczkowa 250 g mascarpone 250 ml wody Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku płatki migdałowe     Wykonanie biszkoptu   1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, utrwalamy cukrem. Mąkę oraz pozostałe suche składniki mieszamy w osobnym naczyniu. 2. Do ubitych białek dodajemy powoli po jednym żółtko

Gotowanie...to proste !
ciasto kasztanek z brzoskwiniami 96

składniki na biszkopt: 120 g mąki 30 g kakao 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Białka miksujemy. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier, żółtka oraz olej cały czas miksując. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki(...)foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy ok. 45 min. w ok. 175 st. C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia. Następnie przecinamy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej przecinać dzień po upieczenia. składniki na krem z czekoladkami: 200 g czekoladek kasztanki 300 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka typu mascarpone 50 g czekolady mlecznej

Domowy Smak Jedzenia