biszkopt - 17572 przepisów (strona:613/1172)

ROLADA Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI + FILMIK 122

PRZYGOTOWANIE :  Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, dalej ubijamy aż masa będzie puszysta. Na koniec wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.  Biszkopt wylewamy na dużą blaszkę i równo go rozprowadzamy. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 % *.  Biszkopt po wierzchu posypuję cukrem pudrem i przekładam na ściereczkę, papier zrywamy, zwijamy i pozostawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Dżem z jeżyn 58

Późne lato to czas jeżyn, jeżyn uprawianych w naszych ogrodach, jak i tych leśnych. Z jeżyn najczęściej przygotowujemy dżemy, soki, wina oraz nalewki. Ze względu na

SprawdzonaKuchnia.pl
Jagodowa Fantazja 469

gorącej wody MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody DODATKOWO 100 g mlecznej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka jajek przekładamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na wysokich obrotach. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier, mieszamy do uzyskania szklistej piany. Następnie zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy żółtka(...)blaszki 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 25 minut, grzanie góra-dół. Gotowy biszkopt odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dzielimy na dwa blaty. MASA JAGODOWA Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do przestygnięcia. Borówki blendujemy na mus. Do miski przekładamy jogurty borówkowe, dodajemy

Przepiski.pl
Ciasto z budyniem i sokiem pomarańczowym. 81

sokiem pomarańczowym. Niektóre okazje wymagają po prostu wyjątkowego ciasta. Jeśli szukasz imponującego przepisu, z którego uzyskasz pyszne ciasto , masz szczęście! Mam dla Ciebie ciasto , które składa się z biszkoptu z dodatkiem maku , następnie budyń z sokiem z pomarańczy i na koniec bita śmietana o smaku cytrynowym . To pyszne domowe ciasto o smaku pomarańczy jest idealnym deserem . Idealne ciasto na weekend

Zdrowy Styl Joanny
Ogórki z curry 61

Ogórki z curry, hmm, niektórzy zadają pytanie, co to za danie? To nie jest danie, ale wspaniały dodatek. Ogórki w zalewie słodko-kwaśnej z dodatkiem przyprawy

SprawdzonaKuchnia.pl
Ricottnik z bananem i biszkoptami 72

prostu sernik, ale z wykorzystaniem ricotty! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 20 ml oleju rzepakowego 250 g ricotty 100 g banana 40 g budyniu śmietankowego 80 g okrągłych biszkoptów 10 g wiórków kokosowych  Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, budyń. Całość wymieszać. Następnie dodać ricottę i delikatnie wymieszać. Na spód natłuszczonej(...)formy wyłożyć okrągłe biszkopty. Kolejno przelać masę. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Galaretka z czerwonej porzeczki 103

Galaretka z czerwonej porzeczki to wyborny smak lata zamknięty w słoiku. Lato daje nam wiele owoców, których smakiem możemy cieszyć się w tym okresie, ale też

SprawdzonaKuchnia.pl
Ptasie mleczko z białek i galaretki 141

Przepis na ptasie mleczko z białek i galaretki: 10 białek jaja kurzego (300 g) 200 g cukru 2 galaretki agrestowe 2 galaretki malinowe 2 łyżki kakao naturalnego 200 g biszkoptów Jak zrobić ptasie mleczko z białek i galaretki? Galaretki agrestowe rozpuścić w 200 ml wrzątku każdą i wystudzić. Białka z 5 jaj ubić ze 100 g cukru na sztywną(...)miksować, aż połączy się z białkami. Do ubitych białek dodawać stopniowo lekko tężejącą 1 galaretkę agrestową i krótko miksować, aby równomiernie połączyła się z białkami. Spód foremki wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę z białek i kakao, po czym wstawić na około 20 minut do lodówki. Dokładnie tak samo postąpić z pozostałymi 5 białkami, 100 g cukru i galaretką

Kuchcik gotuje
Naturalny tort „Red Velvet” 37

Naturalny tort „Red Velvet”, czyli słynny czerwony biszkopt przełożony kremem śmietanowym i świeżymi owocami. U mnie w wersji nieco mniej intensywnej, ale za to zdecydowanie zdrowszej bo z wykorzystaniem tylko naturalnych składników. Barwnikiem biszkoptu jest tutaj sok wyciśnięty z buraka i malin, który naprawdę dobrze sobie radzi. Wypróbujcie go koniecznie! Zapisz przepis The post Naturalny tort „Red Velvet

Pogotujmy.pl
Ciasto wiśniowe – idealne na wakacje! 47

składników. Co będzie niezbędne? 4 jajka 140 gramów cukru 15 gramów kakao 70 gramów mąki pszennej 20 gramów mąki ziemniaczanej Odrobina proszku do pieczenia A to tylko składniki na biszkopt. Co jeszcze Ci się przyda? Oczywiście wiśnie! Bez nich nie będzie tortu. Przygotuj 300 gramów wiśni, z których zrobisz szybką konfiturę. Do całości doskonale będzie pasować także krem czekoladowy, który(...)czekolady i śmietany kremówki i serka mascarpone. Uff, trochę się tego nazbierało. Teraz czas przejść do dzieła!   Idealny tort na wakacje Tort wiśniowy zacznij od przygotowania pysznego, czekoladowego biszkoptu. Będzie doskonały, lekko wilgotny i pełen kakao. Na początku oddziel białka od żółtek i w dużej misce ubij białka na sztywno. Możesz dodać do nich odrobinę soli, by ubijały się

Moja smaczna kuchnia
ŚMIETANKOWIEC ZE ŚLIWKĄ 55

górką Mus śliwkowy: 1 kg śliwek ok. 4 łyżki szklanki cukru 2 opakowania galaretki jagodowej Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku wieloowocowym ok. 700 ml gorącej wody 2 opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania  galaretki wieloowocowej  rozpuścić w 700 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.  Mus I -  schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania(...)jagodowe, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie biszkoptami. Następnie wyłożyć cały mus I, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki do stężenia. Następnie wykładamy cały mus śliwkowy, wyrównujemy wierzch i ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy

Ciastka - domowe słodkości
Lekkie ciasta na lato - pyszne, sprawdzone przepisy 97

wiaderku, przeznaczony do domowych wypieków); - 1 kostka masła; - 1 szklanka mleka; - 1 ½ szklanki cukru pudru (lub zmielonego kryształu); - 8 łyżek żelatyny; - 5 żółtek; - 2 opakowania galaretki malinowej; - biszkopty, najlepiej okrągłe; - świeże maliny Wykonanie: Masło utrzyj z cukrem, ręcznie (w makutrze) lub korzystając z miksera, a kiedy masa będzie gładka (a cukier niewyczuwalny), stopniowo dodawaj żółtka i ser. Następnie – pogrzej mleko(...)rozpuść w nim żelatynę, kiedy ostygnie – dodaj mieszankę do masy serowej.  Dno tortownicy wyłóż biszkoptami i zalej je przygotowaną masą. Ciasto włóż do lodówki, a kiedy zastygnie, ułóż maliny i zalej galaretką.  Podsumowanie Domowe wypieki pojawiały się na stołach naszych babć niemal w każdą niedzielę – to tradycja, do której zdecydowanie warto wrócić. Aby poznać więcej sprawdzonych przepisów, odwiedź

kruche babeczki
Ciasto Bounty 221

ustach. Rewelacyjnie smakuje z filiżanką ulubionej kawy. Koniecznie wypróbujcie przepis! CIASTO BOUNTY – PRZEPIS Liczba porcji: forma 24×24 cm | Czas przygotowania: 60 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki BISZKOPT 4 jajka rozmiar M ¾ szklanki mąki pszennej ½ szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody MASA KOKOSOWA 250 g wiórków kokosowych 500 ml mleka(...)mleko z budyniem. Całość gotujemy, aż budyń stężeje. Zdejmujemy z gazu i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem, następnie stopniowo dodajemy masę kokosową. Gotową masę umieszczamy na biszkopcie. Czekolady łamiemy na kostki. Umieszczamy w garnuszku z masłem, śmietanką i rozpuszczamy. Gdy polewa stanie się jednolitą masą, rozsmarowujemy ją na cieście. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle

Przepiski.pl
CIASTO - JAGODOWA ROZKOSZ + FILMIK 53

Dzisiaj podam przepis na ciasto biszkoptowe, przełożone masą z bitej śmietany i jagód. Bardzo smaczne i efektowne. Polecam przepis.           BISZKOPT :  6 jajek  "M" 3/4 szklanki cukru ( szklanka ma pojemność 250 ml ) 1/2 szklanka oleju 1 szklanka mąki tortowej ( 120 g ) 1 łyżeczka z czubkiem, proszku do pieczenia  1/2 szklanka mąki ziemniaczanej(...)cukru  3 smietanfix - zagęstniki do śmietany  250 g mascarpone 250 g jagód         DODATKOWO :  2 galaretki borówkowe 3 szklanki wrzątku  PRZYGOTOWANIE :   BISZKOPT- białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, dodajemy cukier, dalej ubijamy nastepnie żółtka i dalej ubijamu, olej i na koniec przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 35 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Prawdziwie czereśniowe ciasto z patelni 103

Solidne, sycące, ciężkie od czereśni, osadzonych w grubym biszkopcie ciasto, prostsze do zrobienia niż naleśniki. Znakomity dodatek do śniadania, sprawdzi się jako deser, albo letni podwieczorek. Przygotowanie : 5 minut Pieczenie : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 duże   To nie jest ciasto w stylu clafoutis , czy dutch baby , cienkie, lekkie, naleśnikowe, krótka chwila przyjemności, ulotna przekąska, to jest(...)ciasto ciężkie od owoców zatopionych w solidnym, aromatycznym biszkopcie, sycące, które na długo zostawia wspomnienie słodkich owoców. To one odgrywają tu główną rolę i robią całą robotę – słodkie czereśnie, które nawet po upieczeniu nadal są jędrne. Słodycz owoców sprawia, że ciasto zawiera minimalną ilość cukru. My daliśmy 2 łyżki. Znikające składniki Do zarobienia ciasta zachęcił nas przepis

Niedzielny kucharz