biszkopt - 18068 przepisów (strona:619/1205)

Tort czekoladowy z jeżynami i karmelowym ganache – słodka uczta dla zmysłów 24

Jeśli marzysz o deserze, który zachwyci wyglądem i smakiem, tort czekoladowy z jeżynami i karmelowym ganache jest idealnym wyborem. To połączenie wilgotnego, kakaowego biszkoptu, galaretki, świeżych owoców i aksamitnego kremu z karmelową nutą sprawi, że nawet najbardziej wymagający smakosze będą zachwyceni. Tort czekoladowy z jeżynami – słodka harmonia smaków, która rozpływa się w ustach Przygotowanie tego deseru wymaga odrobiny czasu(...)efekty są tego warte. Podstawą tortu jest czekoladowy biszkopt – puszysty i wilgotny, a jednocześnie wystarczająco stabilny, by posmarować go warstwą kremu i jeżynową galaretką. Sekretem sukcesu jest dokładne ubijanie jajek z cukrem, co nadaje ciastu puszystości. Warto również przesiać suche składniki, by uniknąć grudek i uzyskać jednolitą strukturę. Karmelowy ganache – aksamitny dodatek, który podbija serca Środek tortu wypełnia karmelowy ganache

codojedzenia
Sernik kaprys 19

niecodziennej odsłonie. Nie jest to taki tradycyjny sernik na kruchym cieście, tylko sernik z serii odwracanych, które ostatnio bardzo polubiłam. Taki sernik jest lżejszy bo jest na biszkopcie, łatwo się go robi I nie trzeba zagniatać ciasta. Dziś mój sernik wzbogaciłam o masę śmietanowa o smaku truskawkowym. Dzięki niej sernik pięknie wygląda I pysznie smakuje. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)dodać budyń w proszku I wymieszać. Następnie dolac olej I mleko i znów wymieszać. Masę serową przelać do prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia I odstawić na parę minut. Biszkopt z białek: 4 białka (pozostałe z masy serowej) Szczyptą soli 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy  Ok. 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej  0,5 łyżeczki proszku

Waniliowe Improwizacje
pyszne kulki z ciasteczkowym kremem /domowe czekoladki bajaderki, trufle LOTUS +FILM 17

których po świętach wszyscy mamy chyba troszkę dosyć :)  Zapraszam też na film SKŁADNIKI *z tych proporcji wyszło mi ok 40 czekoladek  -150g kakaowych herbatnikó‌w -ok 70g biszkoptów -100g czekolady z orzechami laskowymi -ok 150g kremu ciasteczkowego np Lotus -ok 50g masła -150g serka homogenizowanego waniliowego DODATKOWO -czekolada do polania  Z czekolady wycinamy orzechy laskowe(...)siekamy je drobno,  czekoladę dajemy do miski, dodajemy masło, krem ciasteczkowy i wszystko podgrzewamy np w mikrofali i mieszamy do połączenia. Biszkopty i herbatniki rozdrabniamy na okruchy, dodajemy orzechy, serek-mieszamy, dodajemy masę z masła, kremu i czekolady i wszystko mieszamy i zagniatamy na jednolitą masę.  Z masy formujemy kulki. Wstawiamy do lodówki na ok 30 minut

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciastka czekoladowe z miękkim środkiem 18

Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w chrupiącej skórce to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, która przenosi nas w magię Bożego Narodzenia. Zewnętrzna warstwa ciastek jest lekko

SprawdzonaKuchnia.pl
Domowe torty jak z cukierni! Porady i przepisy. 18

wykonania wpis tutaj (klik)   Tort Sonic / Pikachu Przepis tutaj (KLIK) Wykonanie w domu wymarzonego tortu dla dziecka, wcale nie jest takie trudne jakby się wydawało. Wystarczy tylko upiec biszkopt przygotować krem i zaopatrzyć się w masę cukrową (można zamówić na allegro). Robiąc tort dla dzieci zazwyczaj przekładam go klasycznym kremem śmietankowym z malinami, bo wiele dzieci nie lubi udziwnień(...)pomysłowy torcik przypominający koszyczek z truskawkami.Efekt wow murowany. Wcale nie trudny do zrobienia, a przy tym bardzo efektowny i smaczny.   Tort beczka z żelką mango, malinami i szpinakowym biszkoptem Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczny i niezwykle efektowny tort na szczególne okazję. Nie należy on do najszybszych i najprostszych w wykonaniu, ale myślę, że robiąc wszystko dokładnie jak w przepisie

Blog z Apetytem
ciasto łącki przekładaniec 93

składniki na biszkopt kakaowy: 50 g mąki 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 22 g kakao 75 g cukru 1 i 1/2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka. Do puszystej masy jajecznej wsypujemy w dwóch turach przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia(...)masła 2 kopiate łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki wody wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondelka i podgrzewamy cały czas mieszając na gładką jednolitą masę. złożenie ciasta: Biszkopt nasączamy ponczem, rozsmarowujemy na nim cienką warstwę kremu. Układamy ciasto orzechowe i również rozsmarowujemy cienką warstwę kremu. Układamy nasączone śliwki, na których rozsmarowujemy pozostały krem. Na kremie opcjonalnie układamy maczane

Domowy Smak Jedzenia
Cynamonowo - orzechowy biszkopt z miodem i jabłkiem 20

niskowęglowej,  skłonnych do małych odstępstw i "grzeszków", w tym wyjątkowym okresie. Proszę, nadrabiam niedopatrzenie - dziś więc słodko, przytulnie,  lekko i całkiem bezgrzesznie, choć z niewielką ilością miodu. Biszkopt bez dodatku mąki i cukru, puszysty, delikatny,  pachnący jabłkami w cynamonie i orzechami. Wykorzystałam już wielokrotnie polecaną mieszankę do ciast z podketo.pl,  mielone orzechy, słodkie jabłko, korzenne przyprawy(...)ostatnio odkryty i doceniony miód wierzbowy. Biszkopt jest prosty w wykonaniu, wymaga jedynie odpowiedniego, dość długiego zaangażowania w operowanie mikserem. Swą lekkość zawdzięcza bowiem właściwemu napowietrzeniu masy. Piecze się dość szybko, po 30 minutach pachnie miodem,  jabłkiem i kusi, by nie czekać, aż bezpiecznie przestygnie. Nie czekajcie, z kleksem śmietanki, na ciepło - idealny duet. Składniki: proporcje na tortownicę

Kronika Piekarnika
Rolada czekoladowa z kremem spekulatius 24

kremem spekulatius, czekoladą i ulubionym dżemem idealnie pasuje na świąteczny stół. To wspaniałe połączenie smaków, a korzenna nuta wprowadza w bożonarodzeniowy nastrój. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na kakaowy biszkopt: 5 jajek 5 łyżek zimnej wody 100 g (1/2 szklanki) cukru 100 g (3/4 szklanki) mąki tortowej 40 g (2,5 łyżki) kakao Przygotowanie: Białka ubijam razem z zimną wodą(...)Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodaję olej i mieszam. Następnie do czekolady dodaję nutellę i całość mieszam, aż składniki się połączą i uzyskam konsystencję kremu. Biszkopt zawinięty w ściereczkę rozwijam i smaruję go na całej powierzchni kremem spekulatius. Następnie na całej powierzchni rozprowadzam też krem czekoladowy. Dżem wykładam na jednym z dłuższych boków rolady

Słodki sentyment
Warstwowe Ciasto Z Kajmakiem I Kolorowymi Piankami 30

odmierzania składników ma pojemność 200 ml Ciasto możemy nasączyć, kawą, herbatą lub alkoholem o ile nie będą go jadły dzieci. Składniki na blaszkę wielkości 18 x 18 cm Biszkopt: 4 jajka osobno białka i żółtka 1/2 szkl cukru 2 łyżki miodu 4 łyżeczki cappuccino np. karmelowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao 1/2 szkl mąki 1 łyżka budyniu(...)łyżki cukru 2 łyżki masła Warstwa Z Galaretkami: 1 galaretka agrestowa 1 galaretka porzeczkowa 250 g mascarpone 250 ml wody Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku płatki migdałowe     Wykonanie biszkoptu   1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, utrwalamy cukrem. Mąkę oraz pozostałe suche składniki mieszamy w osobnym naczyniu. 2. Do ubitych białek dodajemy powoli po jednym żółtko

Gotowanie...to proste !
ciasto kasztanek z brzoskwiniami 32

składniki na biszkopt: 120 g mąki 30 g kakao 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Białka miksujemy. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier, żółtka oraz olej cały czas miksując. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki(...)foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy ok. 45 min. w ok. 175 st. C. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia. Następnie przecinamy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej przecinać dzień po upieczenia. składniki na krem z czekoladkami: 200 g czekoladek kasztanki 300 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka typu mascarpone 50 g czekolady mlecznej

Domowy Smak Jedzenia
Zdrowy deser jogurtowy z owocami egotycznymi 26

słodkiego i nie ma miliona kalorii. Deser łączy w sobie bogaty w białko jogurt naturalny oraz owoce egzotyczne, które posiadają naturalną słodycz i porcję witamin. Dodałam też kilka biszkoptów, ale możecie je po prostu pominą lub upiec sami - przepis na domowe biszkopty . Koniecznie dajcie znać czy lubicie takie fit desery. Smacznego! Czytaj więcej

Di gotuje
Ciasto jabłkowe z kremem i słodkim słonecznikiem +FILM 27

okazję. Nie jest trudne choć jego przygotowanie wymaga trochę czasu. Bardzo polecam. Zapraszam też na film z jego przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI Blaszka 25x35cm używam szklanki 250ml  BISZKOPT KAKAOWY -6 jajek -3/4 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -2 płaskie  łyżeczki proszku do pieczenia  -2 łyżki kakao KREM -1000 ml mleka - 3 budynie(...)masła SŁONECZNIK -250g słonecznika -50g masła -3 łyżki cukru pudru -2 łyżki mleka JABŁKA -1,5 kg startych jabłek (waga po starciu) -1 galaretka cytrynowa BISZKOPT Białka ubijamy, do ubitych dodajemy stopniowo cukier-chwilę miksujemy. Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka. Przesiewamy suche składniki czyli mąkę, kakao i proszek i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CIASTO ORZECHOWO - KAJMAKOWE + FILMIK 196

łyżki żelatyn rozpuszczonej w 1/4 szklance wrzątku 1/2 puszka kajmaku ( puszka ma 510 g  ) kakaowe herbatniki na wierzch ciasta orzechy do posypania        PRZYGOTOWANIE :   BISZKOPT - białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodajemy cukry, żółtka i miksujemy. Następnie wlewamy olej i przesiewamy maki z proszkiem i wsypujemy orzechy. Mieszamy. Ciasto pieczemy 35 minut temperatura(...)Bardzo zimną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrami, następnie wsypujemy 2 zagęstniki, mieszamy, dodajemy mascarpone, kajmak i resztę zagęstników, miksujemy.  Biszkopt nasączamy słodką herbatką, na to masa, ciemne herbatniki i chwilkę ciasto chłodzimy. Następnie smarujemy wierzch kajmakiem i posypujemy orzechami. Ciasto chłodzimy jeszcze kilka godzin w lodówce. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania