biszkopt - 17572 przepisów (strona:628/1172)

Ciasto Krówka 8131

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto krówka to jedno z najłatwiejszych i najsmaczniejszych ciast, jakie miałam okazję jeść. Puszysty biszkopt z dodatkiem miodu w połączeniu z masą budyniową i polewą krówkową to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto krówkowe idealnie sprawdzi się jako słodki poczęstunek dla gości, a także małe co nieco do kawy. Na pewno posmakuje wszystkim miłośnikom(...)Waszym posmakuje. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto krówkowa, które jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. PRZEPIS NA CIASTO KRÓWKOWE Składniki BISZKOPT 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA 700 ml mleka 3 łyżki

Przepiski.pl
Mężczyzna w kuchni też umie gotować. 5 przepisów, którymi można zaskoczyć kobietę. 68

SKŁADNIKI : – 300 ml espresso (opcjonalnie: kawy rozpuszczalnej) – 40 ml likieru amaretto (ciekawym wyborem jest likier wiśniowy) – 3 jajka – 125g cukru – 500g mascarpone – 300g biszkoptów (najlepiej podłużnych) – ok.30g kakao PRZYGOTOWANIE 1.Na wstępie zaparzamy kawę. Do niej dodajemy likier i odstawiamy do ostygnięcia. 2.Oddzielamy żółtka od białek i umieszczamy(...)zrobić to szybciej). Łączymy je z resztą masy i delikatnie mieszamy. 4.Przygotowujemy głębokie naczynie lub kubki. Całość przekładamy w następujący sposób, najpierw nasączamy biszkopty w naszej kawie z likierem, później dodajemy masę i przesypujemy kakao. Ilość warstw jest zależna od wysokości naczynia. 5.Umieszczamy całość w lodówce na ok. 4 godziny

Menmagazine
Orzechowe wg siostry Anastazji 80

niewielka ilość masy spaja oba ciasta, natomiast nie jest zbyt nachalna. Na pierwszy plan przebija się oczywiście orzechowy smak, również powidła śliwkowe są wyczuwalne, dalej masa kokosowa. Polecam:) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl. cukru 3/4 szkl. mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju Ciasto kruche: 250 g mąki 250 g masła 2 żółtka 2 łyżki zimnej wody(...)zgęstnienia). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy masę kokosową. Czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką śmietanki w kąpieli wodnej. Składanie ciasta: Ciasto orzechowe – powidła – masa – biszkopt – polewa

Smaki Na Talerzu
Wilgotne ciasto z orzechami i musem jabłkowym 71

Lubię takie wypieki, nieskomplikowane, a wyjątkowe. Lubię zaskakiwać częstowanych informacją, co zawierają w sobie. Biszkopt, jabłecznik, w dodatku orzechowy.  Puszysty i wilgotny zarazem, długo utrzymuje świeżość, dzięki zawartości musu jabłkowego. Wystarczy kilka łyżek zmielonych orzechów laskowych,  by nadać ciastu wyrazisty, orzechowy posmak. Polecam wypiek lubującym się w miękkich, delikatnych ciastach, które pomimo braku wykwintnej oprawy są wyjątkowe. Upiekłam(...)mój biszkopt w długiej, 35 cm keksówce,  lecz równie dobrze sprawdzi się tortownica, taka o średnicy około 22 cm.  Oczywiście, ciasto nadaje się doskonale do przełożenia ulubioną masą. Składniki: 2 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mielonych orzechów - u mnie laskowe 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 3 jajka "L" garść pokrojonych orzechów

Kronika Piekarnika
Sernik na zimno z owocami 88

Bajecznie prosty przepis na pyszny sernik na zimno z owocami i galaretką. Składniki: 2 serniki na zimno w proszku dowolne owoce tu borówki i maliny opakowanie biszkoptów 1l mleka galaretka smakowa Wykonanie: Serniki rozdrabniamy w 1l mleka blenderem lub mikserem. Na spód wykładamy biszkopty Nakładamy warstwę owoców Na owoce masę sernikową Dekorujemy owocami, galaretką i posypujemy wiórkami kokosowymi. Autor przepisu

Wasze Przepisy
sernik z wiaderka z brzoskwiniami na biszkoptach pieczony... 288

sztuk "L", masło 100 gram miękkie, cukier 3/4 szklanki, twaróg waniliowy 1 kg wiaderko, kasza manna 1/2 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, brzoskwinie w syropie 1 puszka mała, biszkopty 200 gram polewa: czekolada mleczna 100 gram, śmietana 100 gram, kakao 1 łyżka, posypka kolorowa - ile potrzeba   Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, masło ubić mikserem do białości z 3 minuty(...)soku brzoskwinie ( są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki ), mikserem połączyć składniki. Dwie tortownice 18 cm ( lub jedna 26 cm ) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić. Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao

W Mojej Kuchni Lubię
tort czekoladowo śmietankowy z wiśniami 78

składniki na biszkopt kakaowy: 105 g mąki 150 g cukru 6 jajek 50 g kakao 3 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do tortownicy(...)średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C 35-40 min. Biszkopt najlepiej upiec dzień przed przekrawaniem. Wystudzony przekrawamy na trzy blaty. Ja nie lubię przekrawać więc dzielę składniki na trzy równe części i pikę trzy osobne blaty. składniki na krem czekoladowy: 100 g czekolady (dałam część mlecznej i część gorzkiej) 100 ml śmietanki kremówki

Domowy Smak Jedzenia
Polewy – jak je robić by były idealne w smaku i konsystencji? 60

serników. Warto pamiętać, by właściwie dobrać ich smak do wypieku. Polewa z gorzkiej czekolady i śmietanki idealnie sprawdzi się np. na cieście Pijana Śliwka, na które składa się puszysty biszkopt nasączony rumem i sokiem ze śliwek oraz delikatny krem budyniowy. Z kolei na serniku świetnie sprawdzi się polewa z czekolady gorzkiej i mlecznej z dodatkiem śmietanki. Polewa z mlecznej czekolady(...)się zdarzyć, że polewa czekoladowa odchodzi od ciasta. To z kolei może oznaczać, że wierzch ciasta ma mało porowatą strukturę. Dobrym sposobem jest w tym przypadku delikatne ścięcie wierzchu biszkoptu przed wylaniem polewy. Szukasz wskazówek jak zrobić dobrą polewę? Znajdziesz je na stronie https://wszystkiegoslodkiego.pl/porady/jak-zrobic-polewe-czekoladowa . Co zrobić, by polewa nie była twarda? W tym przypadku trzeba dodać do niej

Kuchcik gotuje
Rajska Pianka 83

delikatne ptasie mleczko z galaretką na spodzie biszkoptowym. Ciasto robi się bardzo szybko, jedyny czas oczekiwania to czas studzenia galaretek. Przepis na formę: 26cm x 40cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA PIANKĘ: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa 2 szklanki gorącej wody 2 szklanki mleka(...)Pieczemy w temperaturze 180* około 30 minut. 2. Truskawkową galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Mleko ubijamy ze śnieżką na sztywno, dodajemy galaretkę. Wylewamy na wystudzony biszkopt. Odstawiamy na kilka minut. Tak samo postępujemy z galaretką cytrynową, i wylewamy na piankę truskawkową. 3. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1 szkl wody,odstawiamy do ostygnięcia, gdy zacznie tężeć wylewamy

Dziś Ja gotuje
Niedzielne ciasto mamy 114

łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła Dodatki: posypka cukrowa lub tarta gorzka czekolada, mocny napar z herbaty Sposób wykonania: 1. Z podanych składników na ciasto zrobić biszkopt, upiec, po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrami, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące się mleko wlać budyń. Po zagotowaniu(...)ostudzić. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać zimny budyń. 3. Spodnią część biszkoptu nasączyć herbatą, nałożyć 2/3 kremu, równomiernie rozsmarować. Przyłożyć drugim blatem biszkoptowym, lekko nasączyć go herbatą i posmarować resztą kremu. Wierzch posypać posypką cukrową lub tartą gorzką czekoladą. Schłodzić przed podaniem.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
TORT Z KREMEM POMARAŃCZOWYM 73

Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed wykonaniem tortu możemy zrobić dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy ciasto marchewkowe, biszkopt cynamonowy i orange curd. 2 dzień: Robimy krem Speculoos i krem pomarańczowy, a następnie składamy tort (przekładamy ciasto i biszkopt kremem). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. 4 dzień

Słodki Pomysł
Cappuccino (na biszkopcie) 171

nich jest pyszna. Na moim blogu możecie znaleźć jeszcze dwa przepisy na podobne ciasto. W poprzednich przepisach nie ma jednak ciasta biszkoptowego pieczonego, ale  spód przygotowany z gotowych biszkoptów. Cappuccino jest ciastem na każdą okazję, bardzo ładnie prezentuje się na talerzu a w smaku jest przepyszne i [...] Artykuł Cappuccino (na biszkopcie) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
NAJLEPSZE PRZEPISY NA SERNIKI- ZBIÓR PRZEPISÓW 64

kruchym cieście z  konfiturą porzeczkową i kruszonką. Serniczek wyszedł rewelacyjny, aksamitny, puszysty i lekki. A cały smak słodyczy przełamuje lekko kwaskowata konfitura porzeczkowa. SERNIK NA ZIMNO NA BISZKOPTACH (Z TWAROGIEM)-  przepis tutaj Pyszny, lekki, aksamitny sernik na zimno na biszkoptach, z owocami i galaretką. Najlepszy jaki jadłam. Przepis pochodzi z moich starych zapisków i korzystam z niego

Zrób to smacznie
Ciasto z burakami i imbirem 85

Tekst przeczytasz w 5 min Dodatek warzyw do ciast to świetny pomysł, ciasto z burakami i imbirem jest obłędnie pyszne i idealnie pasuje na święta. Fantastyczne

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort makowy mocno pomarańczowy 85

Makowe ciasto mocno nasączone sokiem z pomarańczy przełożone sosem pomarańczowym (orange curd)  i kremem śmietankowym. To połączenie prostych smaków okazało się wyśmienite. Biszkopt 5 jajek 130 gramów cukru 1 op. cukru waniliowego 16g 120 gramów mąki pszennej tortowej (3/4 szklanki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 gramów maku 2 płaskie łyżki kaszy manny lub zmielonych(...)otartą skórkę z pomarańczy oraz masło i sok z cytryny.  Nadal podgrzewamy cały czas mieszając aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Wystudzić i włożyć do lodówki. Biszkopt makowy Białka oddzielić od żółtek i ubijać ze szczyptą soli gdy piana zacznie gęstnieć dodawać stopniowo cukier i cukier waniliowy. Piana z białek powinna być gęsta i lśniąca. Następnie dodajemy żółtko

Andzia Pichci