biszkopt - 17572 przepisów (strona:632/1172)

Keto tarta lamington (Paleo, LowCarb) 152

Keto tarta lamington – wariacja na temat kuchni australijskiej Co ciekawe oryginalny przepis jest wariacją na temat tzw. lamingtonów , czyli słodyczy rodem z Australii. Są to po prostu kawałki biszkoptu w polewie czekoladowej obtoczone w wiórkach kokosowych . Tutaj co prawda zamiast biszkoptu jest kruche keto ciasto , ale wiórki kokosowe i czekolada zawitały na pokładzie. Do tego świeże maliny

Modern Cave Girl
Tiramisu - najlepszy przepis 93

miksuj aż do całkowitego rozpuszczenia cukru; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Ciągle miksując dodawaj stopniowo mascarpone aż do powstania gładkiego, jednolitego kremu; 4. W blaszce wyłożonej papierem ułóż warstwę biszkoptów namoczonych w kawie; 5. Wyłóż połowę kremu i posyp wierzch dwoma łyżkami kakao; 6. Rozsyp równomiernie maliny i przykryj kolejną warstwą biszkoptów nasączonych w kawie; 7. Rozsmaruj resztę kremu na cieście

Prosty przepis na
Biszkopt z kremem kajmakowym 83

Chyba każdy lubi biszkopty, choć nie każdy lubi je piec. Ale ja zostałam obdarowana takim przepisem, który nie zawiódł mnie ani razu. Podzielę się nim z Wami i gwarantuje, że na stałe zapisze się w waszych kulinarnych kajecikach Dziś przygotowałam Artykuł Biszkopt z kremem kajmakowym pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Ciasto "Mleczna kanapka" 142

Pyszne ciacho do popołudniowej kawy na wzór popularnego batonika, czyli mleczna kanapka. Intensywnie kakaowy biszkopt przełożony aksamitnym, budyniowym kremem. Jest tak pyszne, że najlepiej przygotować je z podwójnej porcji. U nas zniknęło w kilka chwil. Doskonałe zarówno dla małych, jak i dużych łasuchów.  Przepis pochodzi ze strony:  https://www.tapenda.pl/przepis/Mleczna_Kanapka/5275/ Ciasto „Mleczna kanapka” Składniki: Ciasto(...)zagotowujemy) i rozpuszczamy w niej żelatynę. 3)    Pozostałą śmietankę ubijamy na sztywno i razem z żelatyną dodajemy do budyniu i miksujemy do połączenia składników. 3.   Ostudzony biszkopt kroimy na pół, na jednej połowie układamy krem i przykrywamy drugą połową ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki do schłodzenia na około godzinę.   Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Co zrobić gdy ciasto się nie uda? 121

Pokrój ciasto na małe pojedyncze porcje, oczywiście odrzucając pozostałą surową część ciasta, udekoruj odrobiną cukru pudru i ciasto (przynajmniej częściowo) zostaje uratowane! Możesz z niego zrobić również tiramisu, zastępując biszkopty ciastem Ciasto spalone Każdy przynajmniej raz w życiu spalił ciasto! Ale to nie problem, nawet w tym przypadku jest rozwiązanie! Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć, a następnie nożem odetnij(...)dodałaś proszku do pieczenia. Na to też jest lekarstwo! Skończ piecz ciasto i gdy jest jeszcze gorące, pokój ciasto w cienkie plasterki, aby powstało coś na kształt podłużnych biszkoptów. Ułóż je na blasze piekarnika i ponownie upiecz na złoty kolor. Ciasteczka będą przepyszne Ciasto a’la wulkan Kiedy ciasto jest bardzo spuchnięte w środku, tworząc również

365 dni dookoła kuchni
Chleb z kawą 83

Tekst przeczytasz w 3 min Dziś zapraszam na chleb z kawą, żeby było jasne, nie jest to chleb z kubkiem kawy, tylko chleb z dodatkiem kawy

SprawdzonaKuchnia.pl
Jak stworzyć funkcjonalną wyspę w małej kuchni? Sprawdź czy wiesz, jak wypiec chleb z gara żeliwnego lub jak upiec pyszny biszko 121

ulubione płatki czy kasze, ale r ó wnież dodatki , tj. migdały. Jeśli lubisz wygodne miseczki sprawdź nową serię  GLADELIG   lub  SPORADISK . PRZEPIS NA PRZEPYSZNY I PUSZYSTY BISZKOPT ZE ŚLIWKAMI: SKŁADNIKI: - 4 jaja  - 4 x 1,5 łyżki cukru drobnego - 4 x 2 płaskie łyżki mąki typ 480 - 1 x płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)pieczenia i mieszaj całość delikatnie rózgą. Mąkę dodawaj partiami, nie całą na raz. Masę wylej na owoce, na wierzch możesz dodać kilka drobnych kawałków owoców (nie za dużo!). Biszkopt pieczemy w temp. 180°C, do suchego patyczka u mnie 25 -30 minut.   Do przechowywania żywności  tej już ugotowanej lub tej suchej sprawdzą się r ó wnież idealnie pojemniki

SMYKWKUCHNI
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 28-29.08 ) 87

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.08 ) 108

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
Sernik z jogurtów greckich 126

opcjonalnie) 7)       szczypta soli 8)       cukier puder do dekoracji Spód: 1)       ok. 160 g biszkoptów 2)       100 g masła *szklanka – 250 ml *tortownica o śr. 24 cm Sposób przygotowania 1.   Biszkopty kruszymy blenderem i dodajemy do nich masło. Wszystko

Na kulinarnym poligonie
Pianka niespodzianka 108

równe galaretki, u mnie agrestowe Przygotowanie: 2 galaretki przygotować na 2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietankę, dodać serek następnie wmieszać tężejącą galaretkę. W miedzy czasie na wystudzonym biszkopcie ułożyć przekrojone na połowy ciepłe lody brzuszkami do góry. Zalać ciasto z lodami przygotowaną masą, odstawić do stężenia. Pozostałe 2 galaretki przygotować z 3 szklankami gorącej wody gdy zaczną tężeć wylać(...)ciasto. Składniki biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę dodać kolejno żółtka, cukier. Na koniec wmieszać delikatnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170stopniach około 20 minut

W garach u Gosi
Sernik na zimno z jogurtów greckich 75

zimno z jogurtów greckich przygotowałam z truskawkami lecz możecie użyć dowolnych owoców. Na spód mojego sernika wyłożyłam także ciastka owsiane z czekoladą lecz możecie użyć do tego herbatników czy biszkoptów – co kto lubi 🙂 Przepis, jaki podam niżej, jest po prostu bazą do eksperymentowania! Możecie również miksować smaki galaretek, łączyć je według upodobań. Jeżeli zdecydujecie się go zrobić, podzielcie się(...)opinią 🙂 Smacznego! Zobacz też: Sernik z jogurtów greckich Sernik wiedeński z rodzynkami Przepis na sernik na zimno z jogurtów greckich Drukuj przepis Porcji: 10-12 Składniki opakowanie biszkoptów/herbatników 3 galaretki cytrynowe (po 75g) + 500 ml wody 800 ml jogurtu greckiego (2 duże opakowania) 1 galaretka truskawkowa (75g) + 400 ml wody 400 g truskawek lub innych owoców tortownica

Kuchnia Bazylii
Smażone kwiaty cukinii 85

Tekst przeczytasz w 3 min Dziś zapraszam na bardzo prosty przepis na smażone kwiaty cukinii . Męskie kwiaty cukinii najczęściej marnują się, a przecież można wykorzystać je

SprawdzonaKuchnia.pl
Lekkie ciasto z malinami 138

nadchodzący weekend :) Składniki: masa - 250 ml jogurtu naturalnego - 250 ml śmietany kremówki - 6 łyżeczek żelatyny - 6 łyżek cukru pudru - 3 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g malin oraz  - biszkopty - galaretka malinowa Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Jogurt mieszamy z cukrami. Śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z jogurtem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 2 łyżki masy jogurtowej. Mieszamy(...)wlewamy ją do masy jogurtowo - śmietanowej. Mieszamy całość, dodajemy maliny i ponownie delikatnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy biszkoptami a na nie wylewamy masę, chowamy ciasto do lodówki. galaretkę rozpuszczamy i tężejącą wylewamy na zastygniętą masę. Ciasto schładzamy w lodówce

Zainspirowana w kuchni