biszkopt - 17572 przepisów (strona:633/1172)

Ciasto Biskup 130

Delikatne ciasto na puszystym biszkopcie z warstwą galaretkową i bezą przełożone kremem budyniowym. W zeszycie mojej mamy było zapisane pod nazwą Biskup.. troszkę je zmodyfikowałam i efekt wyszedł jeszcze lepszy. Dla mnie to jedno z lepszych ciast jakie jadłam

Prosty przepis na
JAGODOWY BÓR – CIASTO SZPINAKOWE Z PIANKĄ JAGODOWĄ 2234

przygotowała je z przepisu Kasi Guzik z bloga gotujebolubie.pl na tegoroczne Święta Wielkanocne. I choć ciacho jest niesamowicie czasochłonne, to jednak efekt końcowy wynagradza wszystkie trudy przygotowań! Szpinakowy, lekki biszkopt, delikatne kremy, musy i pianki łączą się w jedną obłędną całość, której absolutnie nikt się nie oprze! Zakończyłyśmy to ciasto inaczej niż Kasia, ale absolutnie nie mniej pysznie! Gwarantuję

Ostra na Słodko
Kwiatowe przyjęcie urodzinowe 75

zdjęć, a także zapoznania się z listą dań, które przygotowałam dla solenizantki i jej gości. TORT SZPINAKOWY Z MASCARPONE, MANGO I MALINAMI Tym razem zamiast pieczenia tortu na tradycyjnym biszkopcie, postanowiłam wykorzystać przepis na roladę. Ciasto jak zawsze wyszło przepyszne i nie został po nim nawet okruszek. ciasto x 2: 4 jajka 1/4 szklanki cukru 0/5 szklanki mąki pszennej(...)czym delikatnie mieszamy ze śmietanką. dodatkowo: 3 łyżki konfitury z malin 50 ml soku z mango (lub pomarańczy) liofilizowane maliny świeże maliny opcjonalnie różowe rafaello jadalne kwiaty (wykorzystałam dalie) Biszkopty nasączamy sokiem. Pierwszy z nich smarujemy konfiturą, a następnie wszystkie przekładamy masą. Wierzch ozdabiamy malinami. Świeczki skręcone neonowe BABECZKI Z JAGODAMI 180 g mąki orkiszowej jasnej 70 g cukru trzcinowego

Mienta blog
CURD Z CZERWONEJ PORZECZKI 129

Curd z czerwonej porzeczki to pyszny krem porzeczkowy do tortów, ciast i deserów. Porzeczkowy curd ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z porzeczki do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki(...)jajko rozm ‘L’ 1 żółtko 60 g masła lub więcej* 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + 1 łyżeczka zimnej wody, do zagęszczenia (opcjonalnie)* Jeśli robimy porzeczkowy curd do posmarowania biszkoptu, zamiast frużeliny, polecam dać 40 g cukru. Jeśli zaś chcemy dodać go do kremu śmietankowego, dajemy 50 g cukru. W rondelku umieszczamy porzeczki i cukier. Podgrzewamy na małym ogniu

Słodki Pomysł
Tarta owocowa bez cukru 139

Tekst przeczytasz w 4 min Tarta owocowa bez cukru to propozycja głównie dla osób, które liczą kalorie i tych, którzy cukru jeść nie mogą. Zamiast cukru

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik straciatella z bananami 124

zmielonego sera, u mnie z wiaderka 4 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 6-8 kostek czekolady, u mnie gorzka 5-6 bananów  2 galaretki bananowe biszkopty do wyłożenia formy Ser przygotować wcześniej aby był w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki do schłodzenia. Jedną galaretkę bananową rozpuścić

Monia miesza i gotuje
Orkiszowy chleb z garnka 165

Tekst przeczytasz w 4 min Chleb , bez niego ani rusz! Czy może być coś lepszego od pachnącej kromki świeżego domowego chleba? Kto jeszcze nie zaczął przygody

SprawdzonaKuchnia.pl
Nadziewane wafelki 126

się nie znudziły, szukam ciągle nowych pomysłów. Dzisiaj wersja nadziana :) Składniki: - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mleka - 100 g wiórków kokosowych - 2 łyżki kakao - 200 g masła - powidła śliwkowe - biszkopty - wafle Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy cukier, wiórki i kakao. Całość zagotowujemy a następnie studzimy. Miękkie masło miksujemy z przestudzoną masą. Jeden blat wafla smarujemy powidłami, przykrywamy drugim. Przekładamy(...)niego połowę masy czekoladowej, na niej układamy warstwę biszkoptów a następnie druga część masy. Masę przykrywamy waflem, smarujemy go powidłem i przykrywamy kolejnym waflem. Schładzamy go w lodówce

Zainspirowana w kuchni
Śmietankowy sernik na zimno z kawałkami czekolady i owocami 122

śmietanki kremówki, 36% tł. 100 g cukru pudru 7 listków żelatyny 1 cytryna, sok i otarta skórka 2 łyżki limoncello, opcjonalnie 100 g białej czekolady 10 podłużnych biszkoptów 400 g jagód 1 łyżka sproszkowanych jagód do dekoracji Namocz liski żelatyny w zimnej wodzie. 30 minut wystarczy aby żelatyna napęczniała. Do misy miksera włóż twaróg i cukier. Zmiksuj do połączenia składników(...)Wymieszaj masę sernikową. Przygotuj talerz na sernik lub tortownicę z ruchomą obręczą. Ja użyłam metalowej obręczy, którą rozciągnęłam na 25 cm i umieściłam na metalowej paterze. Masę wyłóż na biszkopty, udekoruj deser odłożonymi owocami i jagodową posypką. Wstaw sernik do lodówki na kilka godzin. Po dokładnym schłodzeniu pokrój na kawałki. Smacznego! The post Śmietankowy sernik na zimno z kawałkami czekolady

codojedzenia
Deser leśny mech 172

pozostałego zielonego szpinakowego biszkoptu zrobiłam bardzo szybko wspaniały deser, zobaczcie sami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Deser leśny mech 175

pozostałego zielonego szpinakowego biszkoptu zrobiłam bardzo szybko wspaniały deser, zobaczcie sami :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Gofry z jagodami 115

Tekst przeczytasz w 3 min Gofry z jagodami to moja letnia wariacja gofrowo-jagodowa. W tym przepisie jagody dodałam do ciasta, oczywiście porcja jagód trafia też

SprawdzonaKuchnia.pl
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 13-14.07 ) 73

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
Lody mango 135

Czas czytania: 3 min Lody mango na mleczku kokosowym bez cukru! Puszyste o aksamitnej konsystencji, co tu dużo mówić są po prostu nieziemsko smaczne. Jeśli lubicie

SprawdzonaKuchnia.pl