biszkopt - 17572 przepisów (strona:633/1172)

SERNIK OWOCOWY 103

opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki owoce leśne  200 ml mleka 3 łyżki żelatyny 250 g margaryny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki agrestowej 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: Masa serowa - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia i dodać 3 łyżki żelatyny i mieszając rozpuścić. Rozpuszczoną margarynę z cukrem ubijamy robotem(...)połączenia się składników.  Natomiast do drugiej części masy serowej dodać masę borówkową i również za pomocą łyżki dokładnie wymieszać.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 27 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć cała masę truskawkową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Po schłodzeniu wyłożyć kolejną cala masę borówkową i wstawić do lodówki na kolejne 15 minut

Ciastka - domowe słodkości
Orkiszowe ciacho z daktylami i z masą kokosowo-daktylową 81

Wynalazek. O tak! Kombinacja z tego co pod ręką. I wyszło cudnie! I całkiem dietetycznie Co nam trzeba? na biszkopt orkiszowy 5 jajek 100 g cukru trzcinowego 150 g mąki orkiszowej 50 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę(wymieszać ze sobą): Jogurt grecki gęsty 400g Mascarpone- opakowanie małe 10 posiekanych daktyli 2 łyżki wiórek kokosowych polewa(...)Całość przelewamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i posypujemy posiekanymi daktylami. Pieczemy w temperaturze ok 165 stopni przez ok 40 minut do tzw. „suchego patyka”. Studzimy Biszkopt tniemy na dwa krążki. Dolny nasączamy wodą z cytryną i wykładamy masę. Przykrywamy górnym. Polewamy polewą (wystudzoną!). Odstawiamy do zastygnięcia do lodówki na godzinę. I już! Smacznego. Share 0 Tweet

Latosiowydom
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym z brzoskwiniami i galaretką 104

twarogu (lub z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (około 400g) 4 łyżeczki żelatyny 1 puszka brzoskwiń w syropie (mogą być świeże)  Dodatkowo: 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej okrągłe biszkopty na spód Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym z brzoskwiniami i galaretką - przygotowanie: Galaretkę należy rozpuścić w 500 ml wody (według przepisu z opakowania) i po ostudzeniu schłodzić w lodówce(...)odrobinie gorącej wody. Do żelatyny dodać odrobinę masy twarogowej, wymieszać i następnie całość dokładnie połączyć z pozostałą masą. Na końcu wmieszać brzoskwinie pokrojone w kostkę. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce. Na ciastkach umieścić masę twarogową, a na niej ułożyć plasterki brzoskwiń. Sernik zalać resztą galaretki i wstawić do lodówki, aby galaretka dokładnie stężała. Koniecznie odwiedźcie mnie

Di gotuje
Bułki pszenne z ziarnami 114

Czas czytania: 3 min Bułki pszenne z ziarnami przygotowałam z mieszanki mąki pszennej oraz ciemnej orkiszowej. Moim zdaniem wyszły idealne bułki na śniadaniowe. Bułeczki mogą być

SprawdzonaKuchnia.pl
Truskakwkowe z podwójnym kremem 88

Uwielbiam sezon truskawkowy ❤ Niestety u mnie truskawki już się kończą:(  Na szczęście na ciasto jeszcze wystarczyło :) Zapraszam na  biszkopt z podwójnym kremem z truskawkami i galaretką. Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: mąka pszenna 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3,4 szklanki, jajka 7 szt, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, Krem: mleko 1 litr, budyń

kulinarne odsłony pati
SERNIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 149

szklanki cukru 250 g margaryny 225 ml mleka 3 łyżki żelatyny Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania galaretki truskawkowej Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Sernik kokosowy - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić z ognia i dodać 3 łyżki żelatyny i mieszając rozpuścić, następnie dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Rozpuszczoną margarynę(...)małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż rozpuści się galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami. Następnie wyłożyć cała masę serową, wyrównać wierzch i wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Po schłodzeniu na koniec na sernik kokosowy wyłożyć cały mus truskawkowy, wyrównać wierch i wstawić

Ciastka - domowe słodkości
Dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu 148

Czas czytania: 4 min Dżem truskawkowy z kwiatem czarnego bzu jest obłędny! Zrobiłam go w tym roku po raz pierwszy i żałuję, że odkryłam jego smak

SprawdzonaKuchnia.pl
Tort Leśny Mech 126

Bardzo efektowne ciasto na różne okazje. Ja upiekłam je na swoje urodziny. Zielony biszkopt zrobił wrażenie na gościach. Szpinak w cieście jest lekko wyczuwalny ale w połączeniu z masą owocową tworzą naprawdę pyszny duet. Ciasto jest jak najbardziej warte polecenia. Ciasto szpinakowe: (składniki w temp. pokojowej) 400 g świeżego szpinaku 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl oleju 2 szkl(...)zimnej wody, odstawić na kilka minut do napęcznienia. Podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, nie zagotować! Przestudzić i wlać do masy jogurtowej, wymieszać. Dodać maliny i borówki, wymieszać. Na biszkopcie zapiąć obręcz, wylać połowę masy, ułożyć drugi blat ciasta i wylać pozostałą masę. Całość posypać odłożonym okruszkami. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.  Przed podaniem udekorować

Smakołyki Asi
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.06 ) 107

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
MUS CZEREŚNIOWY 148

czereśniowy to delikatny w smaku krem czereśniowy. Mus z czereśni idealnie pasuje do kremu śmietankowego. Z biszkoptów najlepszy będzie klasyczny jasny biszkopt. Kolor musu czereśniowego zależy od rodzaju czereśni. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki na mus czereśniowy: 280 g świeżych/mrożonych czereśni (bez pestek) 25-35 g cukru lub więcej, do smaku* 2-3 łyżeczki soku z cytryny

Słodki Pomysł
Syrop z kwiatu czarnego bzu 109

Czas czytania: 4 min Syrop kwiatu czarnego bzu jest naturalnym lekiem znanym od pokoleń. Krzew czarnego bzu jest bardzo rozpowszechniony w Polsce. Rośnie niemal wszędzie, dlatego

SprawdzonaKuchnia.pl
TORT OWOCOWY 137

zrażajcie się długim opisem przygotowania. Ciasto składa się z paru elementów, ale każdy z nich z osobna jest bardzo prosty do przygotowania i nie powinien Wam sprawić problemu. Składniki: Biszkopt : 9 jajek 9 łyżek cukru 7,5 łyżek mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki kakao Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru(...)galaretki truskawkowej 0,5 szklanki cukru Mus brzoskwiniowy 1 puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Dodatkowo: ok 500 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 250 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka

Ciastka - domowe słodkości
Tiramisu z Likierem Jajecznym 71

innym wydaniu, z dodatkiem gęstego pysznego likieru jajecznego. Przepis na 5 kubeczków SKŁADNIKI: 200g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 100ml gęstego likieru jajecznego 120g okrągłych biszkoptów gorzkie kakao 1 filiżanka espresso ( polecam użyć kawy CASA DEL CAFFE BROWN) kupicie ją tutaj http://kawwa.pl/index.php/kategoria-produktu/kawa-ziarnista/ koniecznie zajrzyjcie tutaj: https://www.facebook.com/Horeca-Caffe-2280327742182489/ WYKONANIE: 1. Śmietanę ubijamy na sztywno(...)łączymy z likierem jajecznym do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Delikatnie łączymy śmietanę z kremem mascarpone. 4. W miseczce przygotujemy espresso, które delikatnie chłodzimy. 5. Deser warstwowo układamy w pucharkach : biszkopty namoczone w kawie - gorzkie kakao - krem - i tam kilka razy aż do samej góry

Dziś Ja gotuje
Napój z kwiatu czarnego bzu 122

Czas czytania: 3 min Wczesne lato to pora na kwiaty czarnego bzu i przetwory z niego. Napój z kwiatu czarnego bzu jest pierwszym przepisem z serii

SprawdzonaKuchnia.pl