biszkopt - 17572 przepisów (strona:626/1172)

Torcik W-Z jak z PRL 74

więc postanowiłam opublikować ten przepis, mimo iż już dwa przepisy na torciki W-Z znajdują się na moim blogu ( pierwszy , drugi ). Składniki na tortownicę 38×25: Składniki na biszkopt kakaowy: 6 jajek rozmiar L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 6 łyżek kakao 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Pod koniec(...)ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do całkowitego wystudzenia na kratce lub w piekarniku. Nożykiem, bardzo delikatnie oddzielić boki biszkoptu od formy. Przekroić na 2 blaty, wyjdą dość cienkie (około 1 cm). Nasącz: 1 szklanka wiśniówki (można też dać 2 szklanki wiśniówki, już bez wody) 1 szklanka zimnej wody Wodę

moj przepis na
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.02 ) 75

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
TECZOWY SERNIK NA ZIMNO 95

Sernik z galaretkami szybki i łatwy w przygotowaniu Składniki Paczka biszkoptów lub biszkopt 5 galaretek rozpuszczonych każda osobno w ¾ szklanki gorącej wody 1 kg sera z wiaderka Sposób przygotowania Ser podzielić na pięć części, do każdej części dodać jedną zimną galaretkę i wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć wylać pierwszą masę serową, odstawić do zastygnięcia, na zastygnięta masę wylać kolejna warstwę

RAROSSA
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 16-17.02 ) 74

razem! Zobaczcie kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE

Ostra na Słodko
Piegusek 95

Waniliowe Improwizacje: Rolada z białek ), cytrynowa babka na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Cytrynowa babka na białkach ), kolorowa babka na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Babka na białkach ), biszkopt orzechowo - kakaowy na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Biszkopt orzechowo - kakaowy na białkach ), zebra na białkach (link:  Waniliowe Improwizacje: Zebra na białkach ), czy kokosanki (link:  Waniliowe Improwizacje: Wyniki wyszukiwania

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Pianka 100

spożytkować w należyty sposób : ) Czyli jako dodatek do tego słodkiego jegomościa. Masę oprócz wspomnianych serków tworzy śmietana 18 % i śnieżka , która nadaje ciastu smaku ciepłych lodów, całość puchatym biszkopcie , na bazie mąki ziemniaczanej nasączona obficie cytrynowym nakropkiem. Ciacho lekkie, najlepiej podawać schłodzone-w sam raz na wiosnę! Blaszka 22 x 25 cm p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color(...)language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Składniki na biszkopt : 3/4 szklanki cukru 3-4 krople aromatu waniliowego 4 jaja pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki letniej wody Białka miksujemy na sztywno, stopniowo

Domowe ciasta
sernik jagodowy z kokosem -nie co go odchudziłam 93

składniki blaszka tortownica 24 na 24 1 opakowanie biszkoptów podłużnych 1 widerko sera 1 opakowanie jagód ,mrożonka wczesniej rozmrożona 1 śmietana 36 % 250 g żelatyna 4 łyżki 1,/2 eryto cukier kokos przygotowanie tortownicę wylożyć folią spożywczą na to biszkopty wyłożyć. Ser włożyć do miski ,jagody ,,i cukier zastępczy erytrolu /.zmiksować..Potem dodać rozpuszczoną żelatynę w 3 łyżkach gorącej

Moje Wyroby
Ciasto Shrek 53

Pyszne, orzeźwiające ciasto o nazwie Shrek na biszkopcie z zielonym budyniem ugotowanym na soku. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto: 5 jajek 1 szkl. maki 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli, wciąż ubijając dodać żółtka. Następnie dodać mąkę z proszkiem i delikatnie, lecz dokładnie wymieszać łopatką. Wylać(...)delicji Z litra soku odlać szklankę, resztę zagotować, a odlany sok wymieszać z budyniami. Wlać budynie do gotującego się soku i mieszać energicznie żeby nie było grudek. Na wystygnięty biszkopt wlać gorącą masę. Jak masa wystygnie ułożyć delicje. 2 warstwa: 400ml śmietanki 30% zielona galaretka Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno i wlać

Wasze Przepisy
Sernik na Zimno z Galaretką 70

jest czas potrzebny na stężenie galaretki. Warto poczekać, ponieważ smakuje naprawdę rewelacyjnie. Zapraszam Was do zapoznania się z poniższym przepisem. PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 2 duże jajka  szczypta proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru  1/3 szklanki mąki pszennej MASA 1 kg twarogu z wiaderka na sernik 4 łyżki nasion chia 1/2 szklanki(...)dowolnego mleka 1/2 szklanki cukru 2 i 1/2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki wody BANANY W GALARETCE galaretka cytrynowa  450 ml wrzątku  banan  Przygotowanie BISZKOPT Blacha ma wymiar: 18×13 cm – jest to 1/2 wielkości tradycyjnej blachy do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać po jednej łyżce cukru. Dodać żółtka, ubijać około 30 sekund

Przepiski.pl
Sernik na zimno z wiaderka (z brzoskwiniami) / No Bake Polish Cheesecake 147

masy z żelatyną do wrzenia, bo straci ona swoje właściwości żelujące! Szybki i prosty sernik na zimno  może być przygotowany bez spodu, jeśli nie przepadacie za herbatnikami lub biszkoptami. W zależności od sezonu przygotujcie go z brzoskwiniami, truskawkami, malinami lub innymi owocami jagodowymi, zawsze jest pyszny :) Bardzo polecam, smacznego :) Sernik na zimno z wiaderka (z brzoskwiniami), składniki: na tortownicę(...)średnicy 26 cm lub blaszkę 24x24 cm: 1 kg twarogu sernikowego (bardzo dobrej jakości z wiaderka), w temperaturze pokojowej ok. 120 g herbatników (można zastąpić biszkoptami), puszka brzoskwiń (ok. 850 g), 2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe (opakowania po 70 g), 2 czubate łyżki żelatyny (zwykłej, nie może być żelatyna fix), 1/2 szklanki mleka (125 ml), 150 g śmietanki 36% szczypta

Lekcje w kuchni
Tort malinowy na Rocznicę Ślubu 103

się uroczystość ;) Tort udekorowałam żywymi różami, dzięki czemu pięknie się prezentował. Powiem nieskromnie, że pytano nas, w której cukierni zamówiony był tort bo wszystkim bardzo się podobał i smakował. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 3 budynie waniliowe 2 galaretki malinowe 2 łyżki cukru pudru(...)miękkiego masła Masa budyniowa: budyń waniliowy 1/2l mleka kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru słoik dobrej konfitury z malin       Biszkopt (najlepiej upiec go dzień wcześniej): Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukry i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Smakołyki Asi
Tort o smaku kawy i kajmaku z jabłkową konfiturą 78

dzielić się z bliskimi 24 grudnia. I był tort. Własnie ten. Wyjątkowa okazja i wyjątkowe ciasto. Jego głównym atutem jest szybkość przygotowania. Posłużyłam się gotową mieszanką do wypieku biszkoptów  ( czasem po prostu nadchodzi moment na chodzenie skrótami ). Tort jest lekki, masy o przyjemnej konsystencji pięknie zastygają w lodówce  i komponują całość w dzieło wyjątkowo smaczne, nie za słodkie(...)słoiczek konfitury jabłkowej lub szklanka gotowych jabłek na szarlotkę 1 opakowanie galaretki cytrynowej lub agrestowej poncz: 1/2 szklanki wody z sokiem z połowy cytryny i łyżeczką cukru. Wykonanie: Biszkopt pieczemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu,  w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Po zupełnym wystudzeniu przekrajamy na dwa równe blaty. Konfiturę lub dżem przekładamy do niewielkiego rondelka, podgrzewamy i wsypujemy

Kronika Piekarnika
Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie 83

galaretką. Malinowa chmurka przepisy na ciasto które niewątpliwie wymagają nieco pracy. Efekt wart jest zaangażowania, a satysfakcja z samodzielnego wykonania tego pysznego ciasta wręcz bezcenna. Malinowa chmurka na biszkoptach lub malinowa chmurka na herbatnikach może nieco skrócić czas przygotowania. Naszym zdaniem wersja na kruchym spodzie jest jednak jedną z pyszniejszych wariantów malinowej chmurki. Jak zrobić malinową chmurkę? Zapraszamy na przepis(...)kruchym spodzie najlepiej smakuje następnego dnia. Polecamy Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne ciasta. Polecamy: pyszny sernik gotowany , ciasto Kinder Country bez pieczenia, piękne ciasto kokosowe na biszkopcie oraz pyszny sernik z białą czekoladą. Życzymy smacznego! Artykuł Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Bułki codzienne 154

Tekst przeczytasz w 3 min Często szukacie szybkich i sprawdzonych przepisów na domowe pieczywo typu chleb lub rogale, ale najbardziej lubicie bułki. Na blogu jest już

SprawdzonaKuchnia.pl
Pianka na szejkach 78

Czyli przepyszny deser bez większych wyrzutów sumienia Pianka na szejkach to deser bez pieczenia – lekki, puszysty, po prostu pyszny Składniki: 50 g masła 1 łyżka ksylitolu 2 szklanki biszkoptów bez cukru Masło i ksylitol rozpuszczam w garnuszku i odstawiam do przestygnięcia. Biszkopty kruszę i dodaję do masła. Całość mieszam. Masę wykładam do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem

Słodki sentyment